Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Zomaar een zaterdag | Home | Een dag uit het leven… »

Therapeutisch rondje

Maandag 21 Mei 2007 om 00:06

Op 3 maart heb ik een log geplaatst met als titel "Muur/ijzeren gordijn". Ik liet toen verschillende (stukken van) muren zien. Een van de muren was het hekwerk "to close to", gemaakt door Jan Merx. Kortgeleden kreeg ik een mailtje van hem. Hij was tijdens het surfen op internet op mijn logje gestuit met zijn kunstwerk en hij vroeg zich af of hoe het daarmee was. Ook vroeg hij of ik eventueel foto's wilde opsturen. Uiteraard heb ik zijn verzoek ingewilligd en verteld dat het kunstwerk nog in zeer goede staat verkeerde.

In die log liet ik ook onze muur zien, zoals wij hem elke dag vanuit huis of tuin zien. Gisteren liep ik met Annemarie met onze camera's in de aanslag een therapeutisch blokje om. Wij kwamen aan de achterkant van onze muur en natuurlijk heb ik daarvan een foto gemaakt. Daar achter die muur kom ik  niet zoveel. Jan wel, als hij de wingerd snoeit. De muur is toch een stuk vriendelijker met zo'n groene bekleding. Als in de toekomst de tuin op de schop gaat, ben ik er een groot voorstander van als ook aan de tuinkant wat groens (en wat bloeiends) tegen de muur komt.

Terwijl wij therapeutisch ons rondje deden, zag ik bij de kaalslag ineens iets wits. En nog wat wits. Ik wist dat daar een slootje liep en had zo het vermoeden dat daar zwanen zwommen (met hopelijk jonkies). Annemarie is even naar huis gegaan om haar telelens te halen en ik ben vast richting het slootje gelopen. En inderdaad er zwom een zwanenfamilie met 5 kleintjes.

Vader zwaan was zeer alert en hield ons goed in de gaten, klaar om aan te vallen als we te dicht bij zouden komen.

Ik neem aan dat Annemarie ook foto's op haar log zet, waar de beesten wat beter op te zien zijn door haar telelens.

Weer bij huis gekomen, keek ik nog eens rond tussen de planten in de voortuin. Schreef ik een vorige keer dat mieren verzot zijn op de pioenrozen. Gisteren ontdekte ik andere gasten die blijkbaar ook heel enthousiast zijn over deze mooie bloem.

Als eerste zag ik een groen beestje. Ik had het al eens eerder gezien, maar had geen flauw benul wat het kon zijn. Internet bracht uitkomst wat het was: een Groene Stinkwants (Palomena prasina). Hij (of zij) schijnt een smerig ruikend spoor achter te laten waar hij/zij gelopen heeft. Ik zal vandaag dus zeer beslist niet gaan ruiken.

Als tweede vloog een hommel heel druk zoemend rond de knoppen van de pioen. Blijkbaar zijn die lekker zoet, want overal waar hij neerstreek was hij driftig aan het likken.

Toen we weer binnen waren, riep Jan naar ons vanuit de tuin om eens te kijken. In de tuin staat een jonge yucca (palmlelie). Hij dacht dat er dit jaar voor het eerst bloemen in zullen komen. En inderdaad, er waren 2 dikke knoppen te zien. Ik verheug me er al op ze straks te zien bloeien.

Het lange weekend zit er weer op. Een nieuwe week is begonnen. Het wordt een drukke week voor mij. Door de problemen met mijn rug/been ligt er nog veel (strijk)werk te wachten. De pijn in de pees van mijn bovenbeen is zeer beslist nog niet weg, maar een heel klein beetje minder. In plaats van dat er honderdduizend naaldjes in prikken, zijn het er nu tienduizend. Dat zal me niet beletten om toch, in aangepast tempo, de achterstand weg te werken. En als dat gebeurd is, dan is er weer een lang weekend om uit te rusten. Fijne week allemaal!


17 reacties

Schattig die zwaantjes!
Mijn buuv had ook jaren een rijkbloeiende Yucca in haar voortuin, ndat ze er stekken bij weg wilde halen ging het echter mis en is de plant er helaas aan ten onder gegaan.

@: Ik heb niet zoveel verstand van planten, maar de stekken van de yucca moeten volgens mij juist blijven staan.
Jalos (Email) (URL) - 23 05 07 - 09:51

Hoe krijg jij toch je eigen reakties, onder de reakties? Moet je eerst iets aanvinken in je beheer? Zou je mij uit willen leggen hoe je dat doet?

@: Er is een mailtje onderweg.
quidam (Email) (URL) - 22 05 07 - 10:15

`Wat een leuke verrassing om in ineens tegenover het “gezin zwaan“te staan .
Wat heerlijk dat jullie zo’n grote tuin hebben , kom daar maar om in de randstad !

fijne avond en het beste met de “kreukelzone’s !, liefs Riet

@: De tuin is niet zo super groot hoor. De foto vertekend een beetje.
rietepietz (Email) (URL) - 21 05 07 - 19:45

Vader Zwaan niet te verachten! Ik heb een heilig respect voor zwanen. Toch attent van de maker en een tegemoetkoming is natuurlijk leuk Hanny.
Love Joanna

@: Een tegemoetkoming zou leuk zijn, maar is helemaal niet nodig.
Joanna (Email) (URL) - 21 05 07 - 17:42

Hanny heb jij me getagged?

@: Een mail is onderweg!
Sis (Email) (URL) - 21 05 07 - 16:47

Interessant logje.
Mooie foto’s ook.
Fijne week.
Groetjes.

@: Waar een therapeutisch rondje al niet goed voor is.
* Garfield * (Email) (URL) - 21 05 07 - 15:47

Wat een mooie foto’s weer! Lieve zwaantjes. Fijne dag nog!

@: Die dotjes dons zijn zo schattig. En de volwassen zwanen zijn pracht vogels!
Nanda (Email) (URL) - 21 05 07 - 15:42

Prachtig wat je op zo’n rondje allemaal niet tegen kunt komen he?!
Mooie foto’s!
Hoe gaat het nu met je?

@: Mijn fysio heeft me vanmiddag weer een stukje verder op de goede weg geholpen.
Cynthia (Email) (URL) - 21 05 07 - 15:17

Dat dacht ik al. Jullie buurt kwam me opeens erg bekend voor.

@: Ikzelf zal nooit de plaatsnaam noemen, hoewel de loggers die best mogen weten. Maar om toestanden te voorkomen via google etc., woon ik dus in een dorp in het zuidoosten van Friesland.
Sis (Email) (URL) - 21 05 07 - 14:43

Wat schattig al die jongezwaantjes. Pa let er wel goed op. Tja. en die bloemen worden door dieren alleen maar gezien als voedsel. Ik wil niet weten wat er allemaal in het tuintje benden rondsnuffelt!
Die muur vind ik wel mooi, erg statig…..

@: Ik kijk altijd graag rond wat er zoal rondloopt in de tuin. Je ziet soms de vreemdste en leukste beesten met ieder zijn eigen (soms vervelende) functie.
quidam (Email) (URL) - 21 05 07 - 12:31

Zo schattig die kleine zwaantjes!! En reken maar dat Paps en Mams dat kleine grut met hun leven zullen verdedigen!

Ondanks al dat leven om en nabij je pioenrozen zien ze er nog vrij ongeschonden uit! Ik vind het prachtige bloemen!

Wij hebben ook een wilde wingerd tegen onze (huis)muur staan (in de carport). Binnen notime heb je een groene muur en het kost wat onderhoud (qua knippen) maar vind het ook mooier dan een gewone muur.

@: Het “probleem” is dat Jan die witte muur wel mooi vindt en dat hij niet zo van snoeien houdt. En dat snoeien is voor mijn schouder te zwaar (in de hoogte werken).

Succes met strijken!
Belinda (Email) (URL) - 21 05 07 - 11:33

Wat grappig dat die man zo op je log kwam, in elk geval kan hij zo nog eens naar zijn kunstwerk kijken. Overigens vind ik hem nog steeds niet mooi. hahaha.
En onze pioenrozen zijn alweer uitgebloeid helaas. We hebben er niet veel van kunnen genieten want toen het begon te regenen toen kwamen ze pas. Overigens zijn het rode. Mijn moeder heeft van de roze in de tuin, die zijn echt mooi. Ik mocht donderdag een bosje snoeien maar ik ben het vergeten toen ik naar huis ging. Stom, stom, stom. hihi. Wij hebben ook een yucca in de tuin maar helaas heeft hij nog nooit iets gedaan. Bij de buren hadden ze er ook een paar in de tuin staan en die waren altijd prachtig. Waren inderdaad want vorige week hebben ze de tuin dicht bestraat.

Ik wens je een hele fijne maandag en sterkte met je lichaam.

liefs Natazz

@: Heeft je moeder in ieder geval mooie bloemen in huis. :-)
En wie weet met jullie yucca, gaat hij dit jaar ook bloeien. Het duurt meestal wel een jaartje of wat voordat ze gaan bloeien.
Natazz (Email) (URL) - 21 05 07 - 10:27

Mooie foto’s Hanny; hoe is het met je rug?

@: De rug gaat wel. Mijn linkerbeen is echt nog niet goed. De grote pees die van knie naar lies loopt (of andersom) doet enorm zeer. Net of er duizenden naaldjes tegelijk in prikken. Vanmiddag aan de “gewone” fysiotherapeut maar even vragen of hij ipv naar mijn schouder daar naar wil kijken.
Rianne (Email) (URL) - 21 05 07 - 10:23

Natuurlijk houdt pa zwaan iedereen in de smiezen, wat een scheetjes heh?! :-) Die bij op die bloem is ook goed gelukt zeg!!

@: Best lastig die hommels. Ze schieten heen en weer en zitten maar heel even stil. Als ik nog aan het scherp stellen ben, zijn ze vaak al weer weggevlogen.
Zakina (Email) (URL) - 21 05 07 - 08:55

Woon jij heel toevallig dichtbij de kinderboerderij??????

@: Bijna onze achterburen.
Sis (Email) (URL) - 21 05 07 - 07:46

Wat mij in dit logje het meest intrigeert is, behalve die prachtige foto’sd van de zwanen, de groene stinkwants. Ach, dat beestje kan het ook nyet helpen dat hij stinkt. Wie weet, hoe hij ons vindt stinken met al onze deodorants en eau de toilettes!

@: Dat zal hij van mij niet zo snel vinden, want geurtjes zijn aan mij niet zo besteed. Misschien was ik vroeger ook wel een wants (alleen ik laat geen geurspoor achter zoals dit beestje).
tagrijn (Email) (URL) - 21 05 07 - 00:35

Ik heb mijn foto’s er nog niet op. Die komen woensdag wel! Onverwacht slaap ik morgen ergens anders, hihi. Gaat vast gezellig worden!!!

@: Bij I & B te A?
Annemarie (Email) (URL) - 21 05 07 - 00:12


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed