Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Therapeutisch rondje | Home | File »

Een dag uit het leven van een weblogster

Dinsdag 22 Mei 2007 om 00:29

Gisterochtend ben ik, zoals ik de afgelopen dagen ook deed, heel voorzichtig gestart om van horizontale in verticale positie te komen. Mijn been moet daar duidelijk aan wennen en protesteert behoorlijk. Gelukkig een heel klein beetje minder dan vorige week. Maar toch is het geen pretje. Omdat ik vrij lang geslapen had (moet het slaaptekort van de vorige weken blijkbaar inhalen), moest ik snel ontbijten, want Jan wilde al aan de koffie. Hij had een druk programma. De ramen moesten buiten gewassen worden. Na de snelle koffie ben ik heel rustig gaan douchen. Heb er lekker lang onder gestaan/gezeten en heb de warme straal goed op mijn rug/bekken en bovenbeen zijn werk laten doen. Na de douche was het al weer tijd voor de lunch. Alles redelijk normaal, maar daarna gebeurde het: ACTIE!

Voordat ik naar de fysiotherapeut ging, heb ik eerst de layout van een lieve medelogster veranderd. Ik had 's morgens een bericht ontvangen van haar dat ze het eens was met het ontwerp en dat ik mijn gang kon gaan. Omdat ik alles al voorbereid had, was het een fluitje van een cent.

Toen ik daarmee klaar was, kon ik naar de fysiotherapeut. Hij was zo vriendelijk om mijn schouder maar even de schouder te laten en zich te richten op mijn rug/bekken/been. Hij heeft mij aardig uitgerekt, zodat er wat ruimte in de spieren, pezen en wervels komt, waardoor er minder druk is op de ischiaszenuw. Want het is wel gebleken dat deze zenuw mij parten speelt. Een doodordinaire ischias heb ik. Ik heb wat rek- en trekoefeningen meegekregen en donderdag mag ik weer terugkomen bij hem. Dit alles om begin juni fit te zijn, zodat we hopelijk zoals gepland met vakantie kunnen gaan.

Weer thuisgekomen vond ik het de hoogste tijd om de was van 3 weken maar eens te gaan strijken.

Wel stond de computer aan, zodat ik het twijfelen van het grootste slechtvalkenjong kon volgen of zij nu wel of niet de wijde wereld in zou gaan. Bovendien moest ik Annemarie nog een antwoord geven op een mail die zij 's morgens had gestuurd. Vervolgens vlogen de mailtjes ons om de oren. Dat mailen over en weer heeft zowat de hele middag geduurd. Blijkbaar heeft zij het heel druk op haar stageadres. Zij heeft trouwens iets heel leuks voor mij uitgezocht voor een volgende layout. Te zijner tijd zullen jullie het resultaat wel zien. Ondertussen had ik een nederlandstalige zender aan, die ook nog eens een van mijn lievelingsliedjes uitzond.

Gestreken heb ik ook, maar de stapel is nog niet zo veel geslonken. Ten eerste omdat het toch nog wel wat vermoeiend is voor het been. Ten tweede omdat ik steeds gestoord werd door mailtjes en door de kreten uit het slechtvalkennest. En ten derde omdat het ook tijd werd om wat eten in huis te halen en vervolgens te koken.

De avond heb ik rustig in een stoel gezeten met de benen omhoog en gekeken naar de musical award uitreiking. Eventjes bijkomen. Toen dat afgelopen was, checkte ik mijn mail en zag dat ik een antwoord op een vraag had gekregen over de pc van mijn vriendin. Die staat al sinds vorige week hier in huis, omdat hij ontzettend traag opstart, net zoals Word. Het bleek dat de pc 2 versies van Windows opstart. Daarover heb ik hulp gevraagd en het antwoord kwam vanavond met een heel goede uitleg, zodat ik het probleem kon oplossen voor mijn vriendin. Haar computer loopt weer als een trein.

Vandaag zal er ook niet zo veel komen van het strijken en ook niet van het vouwen van het wasgoed dat niet gestreken hoeft te worden.

Helaas moeten we naar de begrafenis van een vroegere vriend. De dienst zal ik bijwonen. Als men daarna naar het kerkhof gaat, zal ik denk ik achter blijven in de aula, want de condoleance is na de teraardebestelling. En het lopen op de begraafplaats en het staan bij het graf, is waarschijnlijk niet zo goed voor mijn been. Maar wie weet, voel ik mij goed en kan ik 's avonds strijken.


zestien reacties

Ik denk dat je iig je theedoek nog ophangt omdat het zo leuk kleurt bij je handdoek? hahaha nee gekheid… je zal heus nog weleens iets afdrogen… iets wat je wel even tussendoor met de hand afwast.

@: Klopt. Maar dat komt niet veel voor.
Zakina (Email) (URL) - 24 05 07 - 11:30

Lief van je dat je ondanks alles toch ff de lay-out veranderd voor iemand :-)

Ik snap 1 ding niet van alle vrouwen niet… waarom strijken jullie theedoeken? Drogen ze dan beter? Zodra je gaat afdrogen kreuken ze toch weer… mij zou het niet boeien of die gekreukt hangt of niet ;-) en jij met je schouder al hoewel je zo’n ding hebt.

Gecondoleerd en als je niet naar het graf kan… dan gewoon blijven zitten hoor.. niets forseren.

@: Is een afwijking van mij. Gekreukte theedoeken zijn mij een doorn in het oog. Waarom, geen flauw idee. Misschien omdat ze lekker zacht aanvoelen als ze gestreken zijn. Misschien ook, omdat je vroeger leerde dat door strijken – verhitten dus – een heleboel bacteriën onschadelijk werden gemaakt. Maar met de huidige wasmachines zullen die er minder in blijven zitten, denk ik. Het meest gekke is, dat ik die theedoeken eigenlijk niet gebruik doordat mijn vaatwasser prima droogt. Waarom hang ik ze dan nog op, vraag ik me nu af. (Handdoeken, ondergoed e.d. strijk ik niet hoor zoals sommigen wel doen.)
Zakina (Email) (URL) - 24 05 07 - 11:13

Strijken is één van de klussen in huis die ik niet zo héél erg vind , het loopt bij mij dus nooit zo erg op omdat ik áltijd voorrang aan strijken geef , ieder excuus om niet te hoeven soppen en zemen is mij welkom.
Je zit iets te ver weg anders kwam ik je wel even door de een beetje “strijk “ heen helpen.

sterkte met het been en liefs ,Riet

@: Soppen en zemen doe ik niet. Strijken is het enige dat ik doe. En ik doe het graag. Maar het ging de afgelopen weken echt niet. Gelukkig ligt er wat ouder spul in de kast, zodat we niet in ons blote niksie naar buiten hoefden.
rietepietz (Email) (URL) - 23 05 07 - 19:10

Ik zou net iets zeggen over dat alles je liever afleidt van de strijk totdat ik in jouw reacties zie staan dat je een strijkpers hebt?
Daar wil ik toch even het fijne van weten, wat is dat?
Jaren geleden werkte ik in een bejaardenhuis in de wasserette en moest daar vrijdags altijd theedoeken e.d. door de mangel halen vond ik ook heerlijk werk om te doen, strijken heb ik wel een hekel aan maar mangelen nee hoor!

@: De strijkpers is anders dan mangelen. Het wasgoed rolt niet door. Je moet het zelf verschuiven. Je legt het goed op de “strijktafel” en haalt vervolgens het “strijkijzer” = de pers naar beneden.
Een e-mail met gegevens is onderweg.
Jalos (Email) (URL) - 23 05 07 - 09:55

nou je topt maar wat aan wat ik lees. sterkte. groetjes Rebecca. kuzzie.

@: Het wordt gelukkig iedere dag een stukje beter.
Rebecca (Email) (URL) - 23 05 07 - 00:00

Allereerst gecondoleerd, blijven altijd vervelende dagen en komen teveel voor.
We hebben eigenlijk drukke dagen he hahahahah, succes met het pootje.

@: Beter drukke dagen, dan dagen waarop je je verveelt.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 22 05 07 - 22:48

Tsja, het was vandaag idd rustig!

@: Het kan niet iedere dag “feest” zijn!
Annemarie (Email) (URL) - 22 05 07 - 21:48

Ai, zo’n berg was strijkt mijn schoonmoeder 3 keer per week voor me. Zal ik haar even langs sturen? Balen zeg dat je nog steeds zo’n last hebt!
Sterkte morgen en pas goed op jezelf!
Liefs, Floor

@: Oh, maar ik heb er weer zin in om te strijken. Want dat vind ik leuk en gelukkig kan ik er bij zitten.
Floor (Email) (URL) - 22 05 07 - 21:25

Had ik al niet zo’n vermoeden uitgesproken, een logje of ## geleden? Dat je ischias zenuw nog wel eens mee kon gaan doen?

Ik zal mijn stapel strijk- en vouw ook even brengen, heeft geen haast hoor whahaha.

Keutel maar lekker door, beweging is best goed, als het maar niet te veel is.

@: Kom maar op. Kan er best wel bij. Zeker omdat ik strijken en vouwen leuk werk vind. Apart waarschijnlijk, maar het is wel zo.
Tes (Email) (URL) - 22 05 07 - 12:59

Wat een dag zeg.
Denk je ook nog een beetje aan jezelf.
Ik weet wel het moet allemaal door maar toch.
Ik hoop dat de fysio een beetje zijn dienst heeft gedaan en dat de isiasch wat minder is.
Veel succes met de begrafenis.
Groetjes van ons.

@: Ik heb me enorm vermaakt met al die dingen door elkaar. Dat geeft afleiding.
zoomerseleeuwtjes (Email) (URL) - 22 05 07 - 11:58

Mooie kopfoto heb je gemaakt.

Sterkte vanmiddag!

@: Ik vind het wel leuk om wat met foto’s te prutsen. Niet zo goed als jouw zuster bijvoorbeeld en Harriët en ook geen scrapwerk (want daar heb ik de ballen verstand van). Maar zo maar wat bij en over elkaar zetten, dat ligt me wel en geeft wat tijdverdrijf als je niet mobiel bent en als je teveel pijn hebt om te lezen.
Sis (Email) (URL) - 22 05 07 - 11:49

Ik zou dat strijken skippen. Je lijkt wel gek om daar zo’n halszaak van te maken! Een kreukeltje hier en daar boeit nu niet maar wel je been/heup!

Sterkte vanmiddag met de begrafenis!

@: Ik maak er geen halszaak van, anders lag het er al niet 3 weken. Maar ik vind strijken leuk (misschien kun je je dat niet voorstellen) en inmiddels is het mogelijk om rustig achter het apparaat te zitten. Maar ja, als je afgeleid wordt door mailtjes en vogeltjes, dan blijft het strijken er bij. Heb ik geen moeite mee. Vanavond weer wat en morgen verder.
Belinda (Email) (URL) - 22 05 07 - 11:43

In plaats van mailen kun je ook msnen of ouderwets bellen. Dat scheelt tijd!;-)

@: Sssstt! Op haar stage kan ze het niet maken om te msn’en en ook niet privé te bellen. Daarom maar mailen.
Rianne (Email) - 22 05 07 - 11:25

Ik herken die weblog…. ;-)

@: Ik vind het zo leuk om het voor haar te doen. Geeft meteen wat afleiding.
quidam (Email) (URL) - 22 05 07 - 10:12

Jeetje kan je Annemarie niet die berg was weg laten strijken, ze kan het beter dan jou hoor. Oke je bent niet zielig maar dat is zij ook niet. hahaha.
Gelukkig heb je voor heel veel dingen wel hulp van Jan.
En sterkte op de begravenis vandaag.
fijne dag
liefs Natazz.

@: Ik ben eigenwijs. Er wordt in de huishouding al zo veel door anderen gedaan. Strijken laat ik me niet afnemen. Bovendien strijk ik zittend. Nu het been weer een beetje beter wil, krijg ik er weer zin in en is de stapel uiterlijk morgen weg.
Natazz (Email) (URL) - 22 05 07 - 09:17

Jee je legt jezelf wel heel wat op Hanny! Tijd dat er af en toe iemand komt om de zwaardere staanklussen over te nemen zoals strijken.
En nu even rustig aan he, als ik lees wat jij allemaal op een dag doet met Ischias nog wel…

@: Als je goed kijkt, kun je op de foto van de stapel strijkgoed zien dat ik zittend strijk met de strijkpers. Een kind kan de was doen. Ik dus ook.
Pasula (Email) (URL) - 22 05 07 - 01:34


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed