Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Regen | Home | Bevangen door ..... »

Er gloort licht

Woensdag 16 Mei 2007 om 00:28

Al jaar en dag ga ik, naast de reguliere fysiotherapeut, eenmaal in de zes weken naar mijn "knijper", zoals ik hem noem. Op zijn visitekaartje staat:
* Natuurgeneeskundig therapeut
* Masseur/Magnetiseur/T.F.H.
* Lid N.V.G.N.-N.G.S.
* Ring-therapeut

Ik heb me er nooit in verdiept wat al die afkortingen betekenen, want ik maak alleen gebruik van zijn diensten als masseur/magnetiseur. Nu ben ik geen zweverig type en heb niets met magnetisme. Wel weet ik, dat als hij zijn handen een eindje boven mijn hoofd houdt, mijn haren recht overeind gaan staan. Als hij met mij bezig is en een zeer stevige knobbel (verzuring) voelt, "straalt hij deze eerst in", zoals hij zegt, om vervolgens op redelijk eenvoudige wijze de knobbel los te maken, waardoor de afvalstoffen via de bloedbaan zich verwijderen.

Toen maandag bleek dat ik pas 3 augustus bij de orthomanuele arts terecht zou kunnen, was dat een vreselijke domper voor mij. Nog meer medicijnen slikken, waarvan ik het idee had dat ze niet veel hielpen. Ineens dacht ik aan mijn "knijper". Ik heb zijn antwoordapparaat ingesproken en na ongeveer een uur belde hij terug. Er was iemand uitgevallen, waardoor hij gisteren om 11.00 uur een gaatje voor me had om te zien of hij wat voor me zou kunnen betekenen.

Vol goede moed zijn Jan en ik naar Haulerwijk gereden. Ik kon nog niet zelf rijden in verband met de valium en daarom ging Jan gezellig mee. Toen ik mijn verhaal had gedaan en op de onderzoekstafel ging liggen, zag hij meteen dat mijn bekken helemaal scheef stond. De zere plek aan de buitenzijde van mijn bovenbeen was een geïrriteerde peesplaat, volgens hem door de scheefstand van het bekken. Deze scheefstand veroorzaakte waarschijnlijk ook de druk op de ischiaszenuw, wat weer de behoorlijke pijn gaf. Vervolgens is hij aan het werk gegaan. Allemaal knopen (verzuringen) bij het SI-gewricht, bij mijn heupen, in mijn knieholte en onder mijn voet heeft hij te pakken genomen. Dat was geen pretje. Maar alles voor het goede doel. Uiteindelijk mocht ik op mijn rug gaan liggen, nadat ik een rondje rond de behandeltafel had gelopen. Dat lopen voelde al veel beter aan dan voordat hij geknepen had. Vervolgens heeft hij de geïrriteerde pees onder handen genomen en mijn knie naast de knieschijf. Het was een pittig halfuurtje, maar ik had het er graag voor over.

Inmiddels voelt het allemaal wat beter aan. De pijn is nog niet weg, maar is lang zo intens niet meer als de dagen hiervoor. Er moet nog het een en ander gebeuren, volgens hem, maar dat moet ik zelf doen. En dat is wandelen of fietsen, om de spieren weer lengte te geven. De komende dagen kun je mij dus regelmatig ergens zien lopen, maar meer nog, want ik ben geen wandelaarster, ergens zien fietsen.

Mocht ik toch nog problemen houden, dan kan ik hem te allen tijde bellen en zal hij weer een plekje zien vrij te krijgen voor mij. Deze man draag ik op handen en ik moet er niet aan denken dat hij ooit een keer stopt met zijn werk.

De orthomanuele arts zal ik in augustus ook nog wel bezoeken. Door al het gedoe met mijn schouder en ook mijn slechte rug, zal er best hier en daar een gewrichtje niet goed sporen. Als deze man dat weer wat recht kan zetten, dan heb ik mijn grote onderhoudsbeurt gehad en hoop ik er weer voor een aantal jaren goed tegenaan te kunnen gaan.


De mondjes die ik voor een "kunstwerk" aanzag, zijn ontluchtingsgaten voor een parkeergarage. Kunstig gevonden naar mijn idee. Beter dan van die hoge pijpen die je soms ziet. Of nog erger, van die pijpen die gewoon naar buiten steken. Zomaar van die lelijke pijpen.

Vandaag is het donderdag. Tijd dus voor Thursday Challenge. Dit is geen wedstrijd, maar "ter leering ende vermaeck". Jan en alleman zendt foto's in. Van beroepsfotografen tot eenvoudige huisvrouwen. Ik vind het leuk om naar de inzendingen te kijken en door het kijken alleen ideeën op te doen hoe je iets het beste kunt fotograferen. Het onderwerp van deze week is: BEWEGING (Voertuigen, Rennen, Sport, Bewegende Dieren, Schommelen, Golven, Trainen,...). Verschillende foto's had ik bij elkaar geraapt en uiteindelijk bleven er 2 over. Dit was de ene. Gemaakt op de dijk langs het IJsselmeer.

Ik heb Jan laten kiezen. Welke dat geworden is, kun je zien als je op de zonsondergang klikt.

Na het plaatsen van dit logje ga ik lekker naar bed en dan hoop ik dat ik voor het eerst sinds een heleboel nachten ongestoord kan slapen, zonder wakker te worden van de pijn. En dan hoop ik tevens dat ik heel helder wordt, zeker nu ik besloten heb de valium te laten staan. Dat is niets voor mij. En als het toch niet helpt, waarom zal ik het dan slikken.

Update: Door alle pijn leefde ik niet helemaal bij de tijd. De foto voor de Thursday Challenge staat al op mijn log en is al te bekijken door jullie. Maar het is vandaag pas woensdag. Dat betekent dat ik morgenochtend vroeg pas de link aan Thursday Challenge doorgeef, want dat kan uiteraard pas op donderdag.


dertien reacties

het komt wel goed hoor, met alle pijn die je hebt. fijne hemelvaartsdag. Gr. Rebecca

@: Daar heb ik alle vertrouwen in.
Rebecca (Email) (URL) - 16 05 07 - 22:59

Hallo Hanny, ik heb even gekeken op Thursday Challenge, lijkt me leuk om aan mee te doen.
Kun jij me vertellen hoe dat moet?

Liefs , Sary

@: Een mail is onderweg.
sarewiets (Email) (URL) - 16 05 07 - 20:40

Nou aan de lengte van je log te zien ben je inderdaad al een flink stuk opgeknapt , geweldig dus!
Van valium wordt een mens natuurlijk niet écht “ bij de tijd “dus het is je vergeven hoor !
fijne avond en lieve groetjes , Riet

@: Het is bijna de “wonderbaarlijke genezing”. Het gaat ieder uur beter.
rietepietz (Email) (URL) - 16 05 07 - 20:32

Kijk Hanny dat geeft de burger weer moed he!
Wat een geluk dat je aan die man dacht!

Je hebt gelijk die Valium kun je beter laten staan er gaat niets boven een helder hoofd ook al is dat spul soms even nodig .

Een hele mooie foto daar aan het IJselmeer. Ik ga daar zo eens even kijken ik kende het niet.

Fijne dag morgen en liefs van Sary en de bengels
sarewiets (Email) (URL) - 16 05 07 - 20:19

T heeft iig gewerkt! Zaterdag wel goed zijn hoor! Ik wil lekker naar de camping, gniffel.

@: Ik doe mijn best, want ik heb ook wel zin om na zo’n anderhalve week ellende er eventjes uit te zijn. Maar dan moeten jouw benen ook weer in orde zijn. Krikkemikken die we zijn.
Annemarie (Email) (URL) - 16 05 07 - 19:38

Al die afkortingen, maakt niet uit… als die man je maar helpen kan :-)

Juist leuk die mondjes, maar grappig dat ze nuttig zijn ipv kunst :-)

Mooie foto die langs de dijk :-) Ik ga later kijken op het andere logje.

Ik hoop dat je eindelijk weer eens hebt kunnen slapen zonder pijn of iig minder pijn hebt gehad waardoor je door hebt kunnen slapen.

@: Ik heb voor het eerst sinds anderhalve week als een roos geslapen.
Zakina (Email) (URL) - 16 05 07 - 15:11

EN heb je wat geslapen?
Wat fijn dat je knijper wat voor je heeft kunnen betekenen en je pijn deels heeft kunnen verhelpen, hopelijk helpt fietsen en wandelen een beetje en kun je in augustus verder geholpen worden…

@: Ik heb als een roos geslapen. De ergste pijn is wat aan het verdwijnen. Kortom, het lijkt de goede kant op te gaan.
Cynthia (Email) (URL) - 16 05 07 - 11:55

Fijn dat je een beetje van je pijn af bent. Soms is een knijper beter dan een reguliere dokter…..erg hoor die wachtlijsten, het is toch om ziek van te worden! En de premies gaan gewoon omhoog.

mooie foto, hoewel ik die bovenste foto ook erg mooi vind.

Ik zat er dus naast, wat die mondjes betreft. dat is mooi opgelost, het lijkt echt kunst.

@: Leuk om iets functioneels op kunstzinnige wijze op te lossen. Zou meer moeten gebeuren.
quidam (Email) (URL) - 16 05 07 - 11:16

Ik ben ook geen valiumtypje dus kan me voorstellen dat je daarmee stopt! Je bent vaak verder van huis met dat soort middelen…

Heerlijk voor je dat er eindelijk licht gloort! Hopelijk zet het herstel snel door!

Beter die ontluchtingsgaten! (ik dacht nog even dat het mooi vormgegeven rioleringspijpen waren…)

Beide foto’s zijn prachtig!! Je gaat kans maken op de eervolle vermelding! :-)

@: Je snapt misschien wel waarom Jan voor de zwemfoto koos. Onze dochter!
En eervolle vermeldingen worden niet uitgedeeld. Gewoon kijken naar leuke, aparte en mooie foto’s van anderen. Daar gaat het om.
Belinda (Email) (URL) - 16 05 07 - 09:46

Nou heerlijk dat die man je zo heeft geholpen. Ik ben echt heel blij voor je en ik hoop dat je het met fietsen en wandelen (al is het maar een blokje) weer wat prettiger kan maken voor jezelf.

Fijne dag en succes
liefs Natazz

@: Het begin van de ochtend was nog niet alles. Dat is natuurlijk niet vreemd na de “mishandeling” van gisteren. Maar het wordt steeds soepeler. Het ziet er dus hoopvol uit.
Natazz (Email) (URL) - 16 05 07 - 09:00

Je maakt me in de war!! Volgens mij is het woensdag vandaag ;) morgen donderdag, Hemelvaartsdag! Komt door de valium zal ik maar denken hihi.

Succes vandaag!!

@: Voordat ik deze reactie van jou las, had ik dat ook al bedacht en heb maar even een update onder de log gezet. De link naar Thursday had ik nog niet doorgegeven. Dat komt morgen wel.
Tes (Email) (URL) - 16 05 07 - 08:20

Ik hoop voor je dat het nu een stuk beter zal gaan. Pijn is vervelend. En daar krijg inderdaad geen vrolijk gevoel van.

@: Vanmorgen toen ik van bed kwam na een prima nacht, was het even pijnlijk en stijf. Niet vreemd natuurlijk na al het knijpwerk van gisteren. Maar gaandeweg de morgen gaat het steeds beter aanvoelen.
Sis (Email) (URL) - 16 05 07 - 07:59

Ik hoop dat je nu echt op de goede weg bent, want van constant pijn word je niet vrolijker.
Ontluchting voor de parkeergarage! Knap en zelfs wel kunstzinnig!
Ben nu wel benieuwd naar de foto, want helaas… het linkje werkt niet :( Maar die je wel laat zien voldoet ook prachtig aan het thema.

@: Het linkje is inmiddels aangepast.
tagrijn (Email) (URL) - 16 05 07 - 00:38


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed