Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Pas op de plaats | Home | Er gloort licht »

Regen

Dinsdag 15 Mei 2007 om 00:00

Na alle hoosbuien van gisteren is het op zolder nog steeds droog. De lekkage lijkt eindelijk verleden tijd.

Niet alleen buiten regende het. Ook binnenin mij. Waar ik me aan vastklamp is het volgende:

Dat wil zeggen: Het kan altijd slechter.

Omdat ik zondag de laatste diclofenac (ontstekingsremmer en pijnstiller) heb ingenomen en omdat ik de afgelopen nacht zoveel pijn heb gehad, heb ik nogmaals naar de praktijk van de orthomanueel arts gebeld. De eerste mogelijkheid om daar op het spreekuur te komen is pas 3 augustus. Schiet lekker op dus. In mijn woonplaats is ook een orthomanueel arts gevestigd. Die heb ik ook gebeld en ook daar duurt het zeker 2 tot 3 maanden voordat je geholpen kunt worden. In arren moede heb ik toen een boodschap ingesproken bij mijn "knijper". Heel vlot belde hij terug. Hij dacht dat hij wel iets voor me kan betekenen. Toevallig valt er vandaag een patient af en kan ik vandaag bij hem langs komen. Als ik vannacht weer niet kan slapen en door het huis loop te dwalen, ben ik heel hard aan het duimen dat in ieder geval de pijn minder wordt. Duimen jullie met me mee. Dat hoeft niet vannacht, maar kan ook vanmorgen.

Om mezelf wat bezig te houden, kijk ik nog steeds regelmatig naar de slechtvalken. Het gaat gelukkig redelijk goed met ze. De Belgische indringster heeft wat moederlijke gevoelens gekregen en voert de jongen ook. Ongelooflijk hoe hard deze gegroeid zijn. Het dons is al voor een groot deel verdwenen en hun definitieve verenpak wordt meer en meer zichtbaar. Ze zijn ook al aan het oefenen met hun vleugels. Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze zich naar buiten wagen.

Ook bekijk ik veel foto's uit plezierige tijden, om op die manier de pijn wat te vergeten. Bij de foto's van de vakantie op Walcheren kwam ik een heel aparte foto tegen, die ik genomen heb tijdens de rondvaart door Middelburg. Hier en daar zie je aan de waterkant kunstwerken, zoals deze.

Iets verderop zag ik, naar ik dacht, een ander kunstwerk.

Maar niets was minder waar. Een kunstwerk, in de echte betekenis van het woord, is het niet. Hebben jullie enig vermoeden wat dit zou kunnen zijn? Ik had het niet, totdat de gids het vertelde.

Hopelijk ben ik morgen in een vrolijker bui en is de pijn een stuk verdwenen. Tot dan.


17 reacties

Het is treurig dat je in de huidige gezondheiszorg zéker moet weten dat je een kwaal hebt die minstens 3 maanden duurt .
Ik heb artsenbezoek al een aantal jaren afgeschaft , het meeste gaat vanzelf over of wordt óók door een arts niet gevonden of genezen .
Alleen bij calamiteiten , breuk of zoals vorig jaar mijn afgerukte vingertop maak ik een uitzondering .
Gelukkig dat je nu toch geholpen kon worden bij iemand die je vertrouwt .
liefs Riet

@: Het vervelende is dat je als “nieuwe” patient onderaan de wachtlijst komt te staan, hoe erg je klachten ook zijn. De man, waar ik nu naar toe ben geweest, neemt niet eens meer nieuwe patienten aan, zo druk heeft hij het. Omdat ik een oud en bekend klantje ben, en omdat hij ineens een gaatje had, kon ik bij hem terecht. Bij de orthomanueel arts ga ik ook nog op bezoek. Ik weet dat er dingen niet goed zitten in mijn rug en dan kan het nooit kwaad dat hij er eens wat aan doet. Tot die tijd kan ik me, hopelijk, redelijk normaal bewegen dankzij mijn reddende engel.
rietepietz (Email) (URL) - 16 05 07 - 20:41

Jippie eindelijk is je lekkage dan eindelijk echt verholpen.

Het is idd zo het kan altijd slechter… zelfs als het slecht gaat kan het nog slechter… maar laten we hopen van niet. Het mag ook weleens beter gaan.

Leuke kunstwerken zijn altijd leuk om op de foto te zetten.

@: Na alle regen van de afgelopen dagen (tot hoosbuien aan toe) is het echt helemaal droog gebleven. Na de hulp van buitenaf gaat het gelukkig beter.
Zakina (Email) (URL) - 16 05 07 - 15:16

Hoop dat depijn snel verdwijnt
Het zal mij niet verbazen als er water uitkomt voor de sluizen.

@: Er komt wel iets uit, maar geen water.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 15 05 07 - 23:11

Nou meid, ik hoop dat de knijper je heeft kunnen helpen en het er niet minder van wordt!

@: Het is er zeer beslist niet minder van geworden.
Jalos (Email) (URL) - 15 05 07 - 22:09

Ik heb geen idee Hanny, waar die gaten voor dienen.
Vorige week was er een item in Radar over de Diclofenac en Ibuprofen. Dat is echt gevaarlijk spul. Ikzelf had net Diclofenac voorgeschreven gekregen. Maar ben nu niet echt dol op het slikken ervan! De pijn komt alleen terug dus maak ik de kuur maar op.

@: Mijn pillen zijn op en ik ben niet van plan weer nieuwe te slikken. Rot spul en het helpt voor geen meter.
Sis (Email) (URL) - 15 05 07 - 21:07

Volgens mij zijn het nestkasten voor de gierzwaluwen.

En sterkte hè!

@: Wie weet nestelen er wel zwaluwen in, maar daar zijn die openingen niet voor bedoeld.
Sis (Email) (URL) - 15 05 07 - 14:11

Diclofenac is behoorlijk heftig spul, heb het maandenlang moeten slikken en ook bij mij werkte het zelden. Ibuprofen heeft echt geen zin, want dan kan je net zo goed diclofenac slikken (werkt beter), mocht je nou weer iets van diclofenac krijgen, vraag dan wel met maagbescherming er omheen (artrothec bijv.) Wat je nu kan proberen, (het werkt alleen tegen pijn en niet tegen de ontsteking) is paracetamol, maaaaaar dan moet je het wel in een zogeheten spiegel slikken; 3 maal daags in verhouding, dus 2-2-2 of 2-1-2 etc. Heb je iig, nu iets tegen de pijn en slaap je tenminste (je kan ze ook met Codeïne krijgen (slaap je beter).

Suc6 en mocht je iets willen vragen, mail me gerust, ben inmiddels een gevorderde in pillen slikken ;-)

@: Bij de diclofenac had ik maagtabletten. Maar ik heb een betonnen maag, dus die slikte ik niet. Eerst nu even afwachten wat mijn “knijper” (niet de fysio) vindt. Inmiddels ben ik ook gestopt met de valium, maar slik inderdaad gewoon weer paracetamol. Want ibuprofen ben ik helemaal niet dol op. Gevaarlijk spul, net zoals diclofenac.
Fre (Email) (URL) - 15 05 07 - 13:05

Ik hoop dat je pijn snel verdwijnt hoor.
Veel sterkte meid.

De gaten in de muur zijn misschien van de riolering ? Of om het grondwater weg te sassen ?

Fijne week.

@: Ik hoop het van ganser harte. Even mijn “knijper” (niet de fysio) afwachten.
* Garfield * (Email) (URL) - 15 05 07 - 12:40

He jeetje Hanny wat vind ik het vervelend voor je.

@: Er zijn erger dingen op deze wereld.
Rianne (Email) (URL) - 15 05 07 - 12:30

Ik ben bang dat heel mooi vormgegeven rioleringspijpen zijn…

Schiet niet op Hanny dat je nog steeds zoveel pijn hebt ondanks de spierverslappers. Ik hoop dat de fysio wat voor je kan betekenen!

Kan je niet betere pijnstillers krijgen want zoals het nu gaat is het natuurlijk helemaal pet!

@: Eerst mijn “knijper” (is niet mijn fysio) afwachten.
Belinda (Email) (URL) - 15 05 07 - 12:12

Jeetje,wat vervelend als niets helpt!En dat je ook nog zolang moet wachten! Kunnen ze geen spoedklusje van je maken,die therapeuten?? Hoop dat er een oplossing komt want dit is ook niks! Groetjes!

@: Mijn eigen knijper (niet de fysio) heeft gelukkig vandaag een gaatje, zodat hij misschien wat kan doen.
nieta (Email) - 15 05 07 - 11:08

Wat vervelend Hanny, zeker die wachttijden…ik ken het, niet normaal als je zo moet blijven zitten tot die tijd!
Hopelijk kon je fysio (knijper) wat voor je betekenen….ik duim i.i.g voor minder pijn voor je!

@: Mijn “knijper” is sportmasseur annex magnetiseur. Daar ga ik (naast dat ik 1x in de 2 weken bij de gewonen fysiotherapeut ben) 1x in de 6 weken voor mijn schouder/nek. Hij had gelukkig een gaatje voor vandaag. Hopelijk kan hij wat voor me doen.
Cynthia (Email) (URL) - 15 05 07 - 10:32

Lekkere troep dus die medicijnen, ik vind het echt klote voor je maar ik zeg niet dat je zielig bent, zou niet durven. Ik hoop in elk geval dat je vannacht lekker kan slapen.

En dat kunstwerk gooit er vast water uit zolang er geen mensen voorbij varen.

fijne dinsdag
liefs Natazz

@: Eerst naar mijn “knijper” zo. Als dat niet helpt, dan weer naar de huisarts, maar wel andere medicijnen. Deze wil ik niet meer hebben.
Natazz (Email) (URL) - 15 05 07 - 10:15

Diclofonac is een smerig medicijn, het middel is erger dan de kwaal. Ik zou als ik jou was een ander medicijn vragen!

Zijn het misschien lampen?

@: De diclofenac is op. Helpt niets. Als ik vandaag bij mijn “knijper” ben geweest, neem ik weer contact op met de huisarts en vraag, als het nodig is, andere pijnstilling. Geen diclofenac, maar ook geen ibuprofen.
quidam (Email) (URL) - 15 05 07 - 09:55

Je logje heet “REGEN” en dat is de challenge van Tuesday ;-)

Die gaten in de muur zijn volgens mij nestjes, ik meen dat zwaluwen in dat soort dingen nestelen, maar zeker weten doe ik het niet.

Ik duim voor je, pijn is niets en vreet energie. Succes!!

@: Ik stuur alleen wat in bij Thursday. Is meer dan genoeg voor mij.
Tes (Email) (URL) - 15 05 07 - 09:55

Ik trek het nu ook niet. Ik kan me nauwelijks bewegen. Dus werk maar weer een dagje op bed ofzo…

Hopelijk kan je knijper je helpen! Ik ga voor je mee duimen.

En die foto, ehhh… ik denk ehmmm… iets van afwatering ofzo. Of beluchting van afwatering.

@: We zijn een brokkenfamilie. Hopelijk is de ergste beursheid snel verdwenen.
Annemarie (Email) (URL) - 15 05 07 - 07:41

Je weet ons wel altijd lekker bezig te houden met je puzzeltjes! Een wel heel wilde gok: het is net zoiets als een overloop in de wastafel. Als het water stijgt,kan het door de gaten weglopen. (Onzin natuurlijk, want dat helpt hier geen zier!)
Als je geen diclofenac meer hebt, kan je bij de drogist ibuprofen kopen. Heeft exact dezelfde werking (remt ontstekingen en is pijnstillend). Is wel iets agressiever wat betreft bijwerkingen, met name op de maag. Maar als ‘overbrugging’ tot artsbezoek is het een optie.

@: Ik weet alles van ibuprofen. Maar als diclofenac niet helpt, helpt ibuprofen zeker niet, want de samenstelling daarvan is veel lichter.
tagrijn (Email) (URL) - 15 05 07 - 00:31


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed