Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Geen puf | Home | Pinksteren »

Garnaal

Zondag 27 Mei 2007 om 00:05

Gistermorgen is gebleken dat ik niet helemaal bij de les was. Waardoor dat kwam, weet ik niet. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

* Ik ben aan het afkicken want de jonge slechtvalken hebben de nestkast verlaten. Ondanks de slechte start en het verdwijnen van hun moeder, hebben zij het gered en hebben zij het luchtruim gekozen. Nou ja, ze hippen nog op de toren rond en zijn druk aan het oefenen met hun vleugels om te gaan vliegen. Maar zij hebben het veilige nest verlaten en zullen binnenkort op eigen benen (nou ja vleugels) staan (vliegen).

* Nog steeds de naweeën van een paar zeer pijnvolle weken. De pijn te lijf gaan in je lichaam vreet energie. En zoveel weken veel energie verbruiken, gaat misschien ten koste van de helderheid van geest.

* Of ik heb "de hersens van een garnaal". Dat wil zeggen ik ben dom.

Ik houd het op het laatste, want wat ik gedaan heb is dom en heeft vervelende gevolgen.

De computer van mijn vriendin loopt toch niet helemaal zoals hij zou moeten. Er zit een fout in, waardoor hij toch zeer traag start en programma's opent. Er is al een grote fout uitgehaald met hulp van een goede vriend van Annemarie en ik dacht dat ik het voor elkaar had. Ik was van plan hem naar haar te brengen. Maar 's morgens startte ik hem nog een keer voor de zekerheid en toen zei hij, doe het zelf maar. Om van verder gezeur af te zijn, heb ik besloten hem weer helemaal schoon te maken en alles opnieuw te installeren. In plaats van de pc naar haar te brengen, heb ik toen alle opstartcd's bij haar gehaald. En gisterochtend zou ik eerst haar bestanden naar mijn externe harde schijf schrijven, voordat ik met schoonmaken zou beginnen.

Jan wilde ook wel dat er weer eens een backup van zijn bestanden zou worden gemaakt. Die besloot ik eerst over te zetten. De externe harde schijf heb ik daarom eerst aan zijn laptop gekoppeld en de map met zijn bestanden op die externe schijf op de laptop geopend. Ik had nu dus 2 vensters naast elkaar open. En jullie begrijpen misschien al wat er ging gebeuren. Goed geraden. In plaats van de nieuwste bestanden naar de externe schijf te schrijven, gaf ik opdracht om het andersom te doen. Ik heb gewoon niet goed uit mijn ogen gekeken. De systeemopmerking kwam uiteraard dat er al bestandjes met dezelfde naam bestonden en of ik wel door wilde gaan. Natuurlijk wilde ik doorgaan, ze konden gewoon overschreven worden met de nieuwste gegevens erbij. Maar door mijn dommigheid werden de meest recente bestanden overschreven met de oudere.

Het gevolg is nu dat Jan een groot deel van de boekhouding kwijt is. De vorige backup was in januari gemaakt. Uiteraard liggen hier thuis nog allerlei afschriften en op onze internetrekening staat ook van alles en nog wat. Maar niet meer in zijn systeem. En met dat systeem zit hij veel te spelen. Dat vindt hij leuk. Dat is zijn hobby.

Met het programma PC Inspector File Recovery heb ik geprobeerd heel diep in de computer de bestandjes nog te vinden. Maar er is een probleem. Waren ze gewoon verwijderd, dan hadden ze nog diep in het geheugen gestaan. Maar nu zijn er stukjes van de bestanden verwijderd. En zie die maar eens op te sporen. Het lukte mij niet. Ik haalde wel allemaal abracadabra tevoorschijn (je kent dat misschien wel, een taaltje met rechthoekjes, apestaartjes, vraagtekens, letters, cijfers, lachebekjes etc. etc.), maar daar kan ik niets van brouwen.

Annemarie heeft een vriend van haar gebeld. Deze is zo lief om een dezer dagen langs te komen en te kijken of hij nog wat kan redden. Ik ben al sinds vanmorgen aan het duimen dat het hem lukt.

En de computer van mijn vriendin? Daar heb ik van schrik nog niets mee gedaan gisteren. Misschien ga ik morgen een heel voorzichtige poging wagen. Want er mag niet weer wat mis gaan met het overzetten van bestanden. Ik hoop maar 1 ding en dat niet geldt:
EENMAAL EEN GARNAAL, ALTIJD EEN GARNAAL!? (ik hou niet eens van die beesten)

Vandaag was het weer totaal anders dan ze voorspeld hadden. Ik hoop de komende pinksterdagen ook. Hele fijne dagen!


zes reacties

Ach , we maken op z’n tijd allemaal fouten en zéker met een ( in mijn ogen) ongrijpbaar object als een p.c.
Ik ben nog stukken voorzichtiger dan jij met dingen aanpakken ( lees dat ik doodsbenauwd ben om ergens aan te komen )
voordeel daarvan is dat ik niet zulke grote missers zal hebben , nadeel is dat ik niet veel “bijleer” over de p.c., een mens leert nou eenmaal het meest van z’n fouten .Niks geen “hersens van een garnaal” dus maar ware “leeuwenmoed”, succes en lieve groetjes , Riet

@: Gelukkig heeft Jan een geheugen als een dijk als het om cijfers gaat. De schade is te overzien.
rietepietz (Email) (URL) - 28 05 07 - 09:55

Ojee dat is vervelend!

maar met die hersens van jou is niets mis hoor dat kan ik je verzekeren dat komt vanzelf weer goed.

Ik duim met je mee dat alles weer boven water komt en dat de pc van je vriendin straks weer als een zonnetje loopt!

Fijne dag morgen en liefs van Sary en de bengels

@: Helaas, komt het niet meer goed.
sarewiets (Email) (URL) - 27 05 07 - 20:38

Daarom laat ik die klussen aan m’n dochter over, die is de techneut hier. Ik zou meteen alles kwijt zijn. En ik heb net als jij geen garnalenhersens ;-)Soms moet je dingen aan een ander overlaten,zeker als je niet lekker bent. Want dan gebeuren zulk soort dingen. Sterkte dan maar met het weer fixen van alle ellende…

@: Dit kleine klusje heb ik al minstens 1000 keer gedaan. Blijkbaar moet het een keer mis gaan, om je er aan te herinneren dat je goed nadenkt voor je wat doet.
quidam (Email) (URL) - 27 05 07 - 17:18

Garnalen zijn best lekker :P maar niet zo negatief, je bent niet zo dom als een garnaal je krijgt vaak genoeg het een en ander voor elkaar… dus hopelijk komt dit wel goed en overkomt het je nooit meer… ik houd het op de pijn… die heeft tijdelijk je hersens verlamt.

@: Mij doe je geen plezier met garnalen. Ook niet met andere zeedieren.
Zakina (Email) (URL) - 27 05 07 - 12:12

Garnalen zijn best lekker hoor en ik ga heeeeeeel hard duimen dat hij het weet terug te krijgen.

succes en een fijne zondag

@: Ik heb het echt niet zo op die beestjes.
Natazz (Email) (URL) - 27 05 07 - 11:28

Ik zal even contact met hem opnemen :-) Aangezien wij maandagmiddag de hele middag weggaan…

@: Aardig van je. Maar eigenlijk ook weer niet. Hij heeft ook vrij dit weekend!
Annemarie (Email) (URL) - 27 05 07 - 01:26


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed