Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Bevangen door ..... | Home | Roparun »

Hemelvaartsdag

Vrijdag 18 Mei 2007 om 00:00

Vroeger (ja hoor, daar heb je haar weer hoor ik jullie denken) maakten wij met het gezin op Hemelvaartsdag uitstapjes. Eerst op de fiets. Vaak fietsten wij in colonne met anderen die hetzelfde idee hadden als wij. Waar we ook naar toe gingen, het was overal druk. Wilden wij een hapje eten, konden we vaak geen tafeltje voor ons zessen krijgen. Het is een keer gebeurd dat er wel een tafeltje vrij was. Maar na een half uur wachten, was er nog steeds niemand bij ons geweest om de bestelling op te nemen. Aangezien mijn vader een  broertje dood had aan wachten, zijn we met z'n allen weer opgestapt. Of we daarna ergens anders wat gegeten hebben of thuis, dat kan ik mij niet meer voor de geest halen.

Toen wij een auto kregen, gingen wij dit soort dagen vaak naar Middelburg om opa en oma te bezoeken. De snelweg was er uiteraard nog niet. Zeeland was toen ook al in trek en de tweebaansweg was overvol. Zeker 's avonds op de terugweg. File en nog eens file. Ook zo'n file zinde mijn vader niet. Hij probeerde altijd maar in te halen, blijkbaar in de hoop sneller thuis te zijn. Doodsangsten heb ik uitgestaan achter in de auto, als hij net op het nippertje weer ging invoegen.

Deze ervaringen hebben mij doen besluiten om, als ik ooit een gezin zou hebben, nooit en te nimmer op dagen zoals Hemelvaartsdag naar evenementen of naar verafwonende familie te gaan met de auto en dat ik ook niet uit eten ga op zulke dagen. Hoewel, een paar jaar geleden zouden we in een naburig dorp even een Chineesje pikken en weer ging het mis. Bijna een uur moeten wachten op het eten. Dat sterkte mij in mijn besluit om voortaan thuis of in de buurt te blijven en thuis te eten.

Zo gezegd, zo gedaan. Annemarie en ik (beiden niet helemaal fit) zijn op de fiets gestapt om wat foto's in de buurt te maken. Jan maakt dit soort fotosessies liever niet mee en is zijn eigen weg gefietst.

Ik wist in de buurt een zwanennest en wilde daar wel even kijken of er al jongen waren. Ik heb ze niet gezien. Misschien zaten ze onder de vleugels van pa en ma, maar het kan ook zijn dat ze nog niet uit het ei zijn gekropen.

Op dit moment zijn de bermen zo mooi met alles wat bloeit. Als je dan wat door de knieën zakt, zie je het mooiste schouwspel wat je je maar in kunt denken.

Ik blijf me verbazen over moeder natuur, die ons zoveel moois te bieden heeft.

Want neem nu het fluitekruid, dat momenteel volop staat te bloeien. Vele kleine bloempjes maken samen een grote.

En wat te denken van een slootje omzoomd door lissen, die zich mooi spiegelen in het water.

Annemarie en ik genoten. We kwamen ogen te kort om alles om ons heen te zien. Alleen was het jammer dat ons bezoek niet door iedereen op prijs werd gesteld.

En weer is het mij gebleken dat een Hemelvaartsdag dicht bij huis zeker zo plezierig kan zijn als wanneer je ver weg gaat, waarbij je het risico loopt in een file terecht te komen of heel lang te moeten wachten tot je eindelijk wat kunt eten.


negen reacties

Je hebt groot gelijk , één van de grootste verrassingen toen Henk en ik met vut en /of pensioen gingen was dat je op weekse dagen óveral makkelijk kunt parkeren .Zolang je van het weekend/feest of vakantiedagen afhankelijk bent om ergens heen te gaan doe je vaak niet meer dan wachten .
Het is de reden dat ik van de Nederlandse trekpleisters nog maar weinig gezien heb , ik haat het als ik dik moet betalen enoveral in de rij moet gaan staan .
fijn weekend en lieve groetjes , Riet

@: Het heeft dus wat voordelen als je wat ouder bent!
rietepietz (Email) (URL) - 19 05 07 - 16:25

Persoonlijk vind ik het juist leuk als jij het over vroeger hebt :-) Zelf heb ik geen idee wat wij deden met de hemelvaart.

Lijkt of je heel dichtbij de zwanen bent :-)

Mooi heh de natuur? dat schaap ziet er wel heel geschrokken uit hahaha.

@: We waren ook heel dichtbij. Zo’n 3 meter denk ik. Waarschijnlijk kon dat omdat er nog geen jonkies waren.
Zakina (Email) (URL) - 18 05 07 - 18:12

Waren de zwanen niet boos of heb je de foto van veraf geschoten! Ze kunnen aardig aggresief worden.

@: We konden aardig dicht bij het nest komen. Daarom denk ik dat er ook nog geen kleintjes waren.
nieta (Email) - 18 05 07 - 17:18

Ik heb weer genoten van je foto’s!

Zowieso op dagen dat heel Nederland afreist naar evenementen staat mij een beetje tegen (ben niet zo’n kuddedier).

Gisteren ben ik dus even naar mijn pappie geweest (een dorpje verderop dus geen file).

@: Het is dat mijn vader wat verderweg woont en dat de weg daarnaar toe zeer in trek is bij strandgangers e.d. Anders waren we ook wel naar hem toe gegaan.
Belinda (Email) (URL) - 18 05 07 - 11:05

Dat is toch heerlijk genieten, de drukte van hemelvaart ontsnappen en de natuur ingaan!
Prachtige foto’s!

@: Was zeker genieten, op wat pijntjes hier en daar na.
Cynthia (Email) (URL) - 18 05 07 - 11:01

Wij moesten gisteren dus naar mijn broer toe maar we wilde onderweg ff langs de makro om een afstandsbediening voor onze wii (spelcomputer) te halen. We stonden (letterlijk) al een kwartier voor we het terrein op konden rijden al in de file. Het was echt superdruk. Gelukkig mochten we bij de kassa voor (we hadden maar 3 dingen) anders hadden we daar ook nog wel een kwartier moeten wachten. hahaha.
Ik wilde dus persee dat ding hebben anders had ik het er ook niet voor over gehad. hihi.
Jullie foto’s zijn weer mooi,
fijne vrijdag en ik hoop dat je je al weer een beetje beter voelt.
liefs Natazz

@: Als dit de enige mogelijkheid is om bij de Makro te komen, dan moet je inderdaad de drukte voor lief nemen. Maar ik doe het echt niet meer.
Mijn toestand is nu zo dat ik ‘s morgens echt op gang moet komen met behoorlijk wat pijn en dat het dan in de loop van de dag beter wordt.
Natazz (Email) (URL) - 18 05 07 - 10:17

Wij hebben gefietst en een rommelmarkt bezocht. Heel erg leuk. Ik hou niet van die activiteiten zoals meubelboulevards bezoeken. Hebben die mensen nou ook echt wat nieuws nodig? Wel gaan we op Hemelvaartsdag ook wel eens naar de bloemetjesmarkt in Leeuwarden. Maar dan pas aan het eind van de middag, dan is het zo druk niet meer.

@: Ik zou best de bloemetjesmarkt in Leeuwarden eens willen bezoeken. Maar de drukte weerhoudt me. We hebben daar wel goede vrienden wonen en zouden daar ‘s morgens vroeg al naar toe kunnen en de auto parkeren. Helaas zijn zij altijd op stap naar een camping met Hemelvaart.
Sis (Email) (URL) - 18 05 07 - 08:46

Met dit soort dagen moet je inderdaad er niet op uit gaan naar pretparken strand etc.
Paar jar geleden wilde ik niet geloven dat het zo druk was met pasen op de meubelboulevards.
Er zit er hier eentje op normaal nog geen 10 minuten afstand, dus dacht ik ik ga eens kijken.
Twee uur later waren we wer thuis, stonden direct in de file en werden de gekste kanten op omgeleid.

@: Het enige vervoermiddel waar je een beetje mee vooruit kan komen, is de fiets en uiteraard de benenwagen.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 18 05 07 - 00:39

Dat is inderdaad beter dan in de file. Ik begrijp ook nooit zo goed waarom mensen er per se op Hemelvaart op uit willen trekken en de file opzoeken en niet op een willekeurige zondag als het veel rustiger is.

@: Kuddegeest?
tagrijn (Email) (URL) - 18 05 07 - 00:29


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed