Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Minnetjes | Home | Tuinleven »

Vrouw-, moeder- en burendag

Zaterdag 12 Mei 2007 om 00:47

Mijn rug gaat met hele kleine stapjes vooruit, maar de plek op mijn bovenbeen is nog zeer pijnlijk. Gisteren ben ik weer bij de huisarts geweest en die heeft me nog eens goed bekeken. Ze kwam nu tot de conclusie dat mijn "SI-gewricht" niet goed spoort. SI staat voor sacro-iliacaal. Het os sacrum is je heiligbeen (meteen onder de lendewervels) en het os ilium is je darmbeen (een onderdeel van het bekken). De ruimte daartussen, een niet zo beweeglijk gewricht, is het SI-gewricht.

Zij heeft aangeraden naar een orthomanueel therapeut te gaan. Orthomanuele geneeskunde is een methode om afwijkingen in de gewrichten op te sporen en te behandelen. Op systematische wijze worden wervelkolom, bekken en de andere gewrichten gecorrigeerd. De behandelmethode wordt alleen door artsen toegepast. Gisteren was de praktijk niet open, maar zowel mijn huisarts als ik hebben een boodschap ingesproken. Ik ben benieuwd wanneer er contact wordt opgenomen.

Het is ontzettend moeilijk voor mijn man en dochter om geheimpjes te bewaren. En dan met name cadeaugeheimen. Als ze iets gekocht hebben, willen ze het meteen geven. Zo ook nu. We vierden daarom al vroeg vrouw- en moederdag.

In de keuken staat sinds kort een aparaat dat een beetje doet denken aan een UFO. Terwijl water verwarmd wordt, is aan de onderkant een blauw verlichte ring te zien. Mijn kleurtje. Een heel leuk cadeau dus.

Een tijdje terug heb ik verteld over het snoeien en de gevolgen daarvan van een potloodventer (pardon potloodplant). De 2 planten die ik gesnoeid had, waren onder de luis komen te zitten. Jan heeft rigoureus ingegrepen en beide weggegooid. Zonde vond ik het, maar het was niet anders. En gisteren kreeg ik een nieuwe. Deze is mooier dan de vorige. De stengels zijn namelijk dikker en groeien wat minder snel in de hoogte. Ik zal er zuinig op zijn; als ik moet snoeien en als ik water geef. Van te veel water schijnen ze luis te krijgen.

Ik heb mezelf ook een bosje  bloemen cadeau had gedaan. Een beetje als compensatie voor de ellende van de afgelopen dagen. Ik zag prachtige rode pioenrozen en die kon ik niet laten staan. Gecombineerd met een rode lampenpoetser fleurt de kamer helemaal op en ik zelf ook een beetje.

In mijn titel had ik het ook nog over burendag. Hebben jullie wel eens meegemaakt dat buren, als zij gaan verhuizen, ieder huis langsgaan en dan een cadeautje uitdelen? Ik niet. Dat je afscheid neemt, vind ik normaal. Maar dat je iedereen een leuk plantje (verbena) geeft met een bedankkaartje voor het aandeel van iedereen in hun woonplezier, vind ik een geweldig leuk gebaar.

Het weekend is begonnen. Het zal hier grotendeels in het teken van de Friese zomerkampioenschappen staan. Ik weet niet of ik naar het zwembad zal gaan, maar als het enigszins kan probeer ik er wel te komen om - zoals ze het zelf zegt - Annemarie te zien zinken.


twaalf reacties

Oei een SI-gewricht is niet om blij van te worden en vaak ook chronisch, dus heel veel sterkte en suc6 bij de peut!

Heb ook even je andere logje gelezen en de foto’s liegen er niet om, jullie hebben een heerlijke tuin!

Fijne moederdag en ja misschien idd beter, een vrouwendag ;-)

@: Ik ben ook niet zo blij met de diagnose. Maar wie weet, wat de ortho voor elkaar kan krijgen.
Fre (Email) (URL) - 13 05 07 - 15:03

leuke planten vooral de potlood plant. fijne moederdag, geniet er van. Gr Rebecca

@: Die potloodplant vind ik heel decoratief. Zeker als hij wat groter is. Maar gevaarlijk is hij dus wel, zoals het verleden mij leerde.
Rebecca (Email) (URL) - 12 05 07 - 23:05

Ik ben zinkend naar een 2e plaats gezwommen!

En ik vind het nog steeds een rood vergeet mij nietje!

@: Doet er niet toe of je gezonken bent. Je hebt in ieder geval met je laatste jump je ploeg aan de zilveren medaille geholpen. Gefeliciteerd!
Het is echt eenjarige verbena (ijzerhard).
Annemarie (Email) (URL) - 12 05 07 - 21:12

Wat een leuk idee dat plantje brengen.
Onze (ex) buren hadden laatst een koffietafel geregeld voor de hel straat was ook erg gezellig.
Gelukkig bestaan deze gebaren nog.

Off topic, nu je het vertelde herkende ik het gebouw.
En jij kwam dan net uit museum Boerhaave.
Weet je dat je dan op nog geen 50 meter van het Praethuys stond hahahaha

@: Binnen niet afzienbare tijd organiseren deze ex-buren nog een gezellig samenzijn in hun nieuwe huis. Ze doen dus leuke dingen voor ons.
Die dag dat wij in Leiden waren, zijn we ook bij het Praethuys geweest. Als je daar over schrijft, dan heb ik enig idee waar het is.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 12 05 07 - 20:33

Wat een origineel idee van je ex-buren,om een bloemetje te geven!Lief!!
En je rug knapt vast snel op als je naar de orthomanueel therapeut gaat. Ze hebben met mij ook wonderen verricht,alhoewel het, jammer genoeg, een zwak punt blijft!
Fijn weekend!

@: In het verleden is mijn rug ook gekraakt. Dat heeft zeker geholpen. Maar van dit gewrichtje heb ik nooit eerder last gehad. Een keer moet de eerste keer zijn.
Het gekke is, dat als ik vroeger rugpijn had, er altijd wel een manier om te zitten of te liggen was, dat je de pijn niet voelde. Maar dat is nu niet het geval. Heel irritant dus.
nieta (Email) - 12 05 07 - 17:08

Balen dat het niet sneller opknapt! Ik heb zelf een kapotte rugwervel (gehad) met erg veel uitstralingspijn, en nog is het mijn zwakke plek. Van de akelige pijn die niet wegwil kan ik me nog al te veel herinneren!

Lief van je buren, ik heb zoiets niet eerder gehoord dus ongetwijfeld is het een leuke buurt én een leuk stel!

@: We wonen aan een heel gezellig pleintje en iedereen kan goed met elkaar opschieten. Het gezin dat vertrekt, is een heel leuk gezin. Jammer dat ze weggaan. Hopelijk passen de nieuwe bewoners ook prima op ons pleintje.
Richtsje (Email) (URL) - 12 05 07 - 16:42

Ik denk dat dat chiropractors zijn? Die kunnen in iedergeval heel goed de pijncirkel doorbreken.

Wat een leuke waterkoker!! Hip hoor!

Neem je landingsnet mee naar het zwembad om Annemarie van de bodem te kunnen vissen als het nodig is! ;-)

Fijn weekend!

@: Het verschil tussen chiropractor (een kraker) en een orthomanueel therapeut is dat de laatste voorzichtiger te werk gaat. Steeds kleine stapjes, totdat het gewrichtje weer de juiste stand heeft. De kraker probeert dit in een keer te bereiken.
Helaas, Annemarie moet zichzelf zien te redden als ze zinkt. Het was onmogelijk om mee te gaan.
Belinda (Email) (URL) - 12 05 07 - 14:15

Wat een ontzettend leuk gebaar van die buren! Dat viel me heel erg op in jouw stukje. Verder hoop ik dat zowel je arts als jij snel gebeld worden en je pijn verminderd kan worden. Goed weekend!

@: Ik vond het een heel lief gebaar. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt.
Pasula (Email) (URL) - 12 05 07 - 13:35

Zalig degene die een groene duim hebben, met die ben ik namelijk niet gezegend :-)
Overgens leuk en attent van de buren met hun afscheidsplantje..
Ik heb ook je log negelezen van die potloodplant, een typische allergie verschijning. Veel succes nu met de nieuwe!
Ik wens je een prettige moederdag Hanny.
Love Joanna

@: Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Als deze nieuwe ook ooit gesnoeid moet worden, neem ik nog meer voorzorgsmaatregelen.
Joanna (Email) (URL) - 12 05 07 - 13:18

Wat vervelend, hopelijk word je snel gebeld door die praktijk voor een afspraak!

Leuk met zo’n blauw licht, is ook mijn favo kleur namelijk ;).

Fijn weekend!

@: Dat blauwe licht was niet bekend van te voren. Is dus een extraatje bij het cadeau.
Cynthia (Email) (URL) - 12 05 07 - 11:07

Ohh wat fijn dat het weer iets beter met je gaat, ik hoop dat je nu elke dag wat opknapt. En van je verhaal snap ik niet zo heel veel maar ik ben ook afgekeurd voor arts. gniffel

Ik kan ook slecht cadeautjes geheim houden. hahaha. In elk geval hebben ze je goed verwend. Ik hoop dat je plant het goed gaat doen.

Ik heb in de tuin een pioenroos staan alleen kan ik er nu niet van genieten. Vorige week gelukkig wel.

Ik wens je een hele fijne zaterdag
liefs Natazz

@: Wij hebben ook pioenrozen in de tuin. De knoppen hiervan zijn nog lang zo groot niet als deze in het boeket. Daarom vast een voorproefje.
Natazz (Email) (URL) - 12 05 07 - 09:58

Wat jammer dat nou net die buren weggaan!

@: Op ons pleintje wonen allemaal heel aardige buren. Het is altijd jammer als een gezin weggaat, maar er zullen vast wel weer aardige mensen komen wonen.
Sis (Email) (URL) - 12 05 07 - 09:14


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed