Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Nog geen puf | Home | Vrouw-, moeder- en bu… »

Minnetjes

Vrijdag 11 Mei 2007 om 00:16

Ik geloof dat ik goed nieuws heb. Gisteren hebben wij 1 stevige bui gehad met veel wind. Na de bui heeft Jan de zolder gecontroleerd en het zag er droog uit. Het ziet er naar uit dat de lekkage verholpen is.

Wederom had ik een slechte dag. 's Morgens wist ik niet waar ik moest zitten, liggen of staan. Daarom heb ik de huisarts maar gebeld. De ontstekingsremmers die ik slik, zijn niet alleen remmers, maar ook pijnbestrijders. Duidelijk is, dat ze bij mij hun werk niet naar behoren doen. Daarom slik ik er nu valium bij. Nu heb ik altijd gedacht dat dat een kalmeringsmiddel is en had nooit verwacht dat ik het ooit zou moeten slikken. Het heeft echter ook een spierverslappings effect. Misschien dat ik op deze manier van de continu aanwezige wee-makende pijn afkom. Tot nu toe merk ik er nog niets van. Vandaag zit ik weer bij de huisarts. Ik wacht wel af wat daar uitkomt.

Het gevolg is, dat ik door vermoeidheid (weinig slaap door de pijn) nog steeds niet in mijn beste doen ben. Nieuwe dingen bedenken voor de log zit er niet in. Ook van lezen komt weinig. Daarop kan ik me niet concentreren. Ik hang dus wat voor mijn pc en lees jullie logs en reageer of reageer op reacties bij mij.

Sinds vorige week donderdag heb ik mijn gedachten laten gaan welke foto ik zou plaatsen voor de Thursday Challenge. De opdracht is "architectuur". Is een breed onderwerp. Daarom vond ik het  weer een moeilijk onderwerp. Oude of nieuwe architectuur. Een onderdeel of een geheel. Gewoon of buitengewoon. Ik kon bijvoorbeeld kiezen uit deze foto's.

Een ander idee was om een gebouw bij mij in het dorp 's avonds op de foto te zetten. Het is een voormalige vestiging van De Nederlandse Bank, maar inmiddels is daar het Centrum voor Lichtarchitectuur gevestigd. Deze foto heb ik niet zelf gemaakt.

Ooit heb ik een foto van dit gebouw bij avond gezien. Prachtig. Het gebouw wordt namelijk verlicht en de kleuren wisselen steeds. Zo mooi als de foto was, zal ik hem vast niet kunnen maken, want mijn camera is niet zo goed als die van degene die de foto genomen had. Maar ik wil het toch proberen. Helaas kon ik de afgelopen dagen door mijn fysieke toestand niet er naar toe. Bovendien heb je dan een statief nodig, om een scherpe foto te krijgen. Ik heb geen statief, maar Annemarie wel. Zij zal het een keer mee naar huis nemen en dan kunnen we daar gaan experimenteren met belichtingstijden enz. Die foto houden jullie nog van me te goed.

Maar wat nu voor de "uitdaging". Ik heb een foto uitgezocht die ik al heb laten zien op mijn log "koekhappen" en wel het verbouwde pakhuis. Ikzelf vind het een prachtig huis en wel de moeite waard om aan iedereen te laten zien. Wil je hem ook nog een keer bekijken, maar dan in groot formaat, klik dan op de zonsondergang.

Ik wens jullie allen een goede laatste werkdag toe. Op naar het weekend!


18 reacties

fijn dat de lekkage niet is doorgelekt. nu hopen dat het zo blijft. mooi gedaan de steden. groetjes Rebecca

@: Het is nog steeds droog na de hevige buien met veel wind van vandaag.
Rebecca (Email) (URL) - 11 05 07 - 23:55

Zo moest even terugbladeren en heb genoten van de foto’s, wauw! Ik mis alleen even wat je nu precies hebt, maar gezien de meds die je slikt niet iets fijns :-( Beterschap!

Liefs, Fre

@: Op de nieuwe log staat informatie hoe het waarschijnlijk gekomen is. Ik heb 2 grote dikke ontstekingsachtige plekken. Eentje op rug/heup en eentje op mijn bovenbeen. Die laatste is heel apart. Hij doet ontzettend zeer, maar er zit geen gevoel in als je er in prikt. Ik slik dus diclofenac (wat de pijn absoluut niet vermindert bij mij) en daarom ook valium er bij (wat ook niet bepaald voor pijnvermindering zorgt).
Fre (Email) (URL) - 11 05 07 - 23:53

Het duurt even voor de valium zijn werk volledig doet Hanny maar je zal zien het werkt!
Ik vind Groningen wel erg mooi Hanny de foto dan bedoel ik he hahaha
Groningen is trouwens een prachtige provincie.

Liefs van sary en de bengels

@: Het gebouw van de Gasunie is prachtig. Maar het regende toen ik fotografeerde en daardoor is de foto niet zo scherp en heb ik er niet voor gekozen.
sarewiets (Email) (URL) - 11 05 07 - 18:48

Gelukkig dat alle lekkage nu verleden tijd is .Nu jij nog helemaal fit al ben je best alweer druk bezig!
fijn weekend en liefs , Riet

@: Inderdaad hebben we geen last meer van de lekkage. Vandaag is dat gebleken na de forse buien met veel wind die we hadden.
Mijn ongemak zal waarschijnlijk nog wat langer duren.
rietepietz (Email) (URL) - 11 05 07 - 18:00

Voorlopig heb je wel een hele log volgebabbeld Hanny! Kunnen ze niet méér doen dan pijnstilling?
Ik hoop echt dat het snel beter gaat!

@: Er wordt aan gewerkt.
Rianne (Email) - 11 05 07 - 17:30

Gelukkig dat de lekkage inmiddels opgelost is, het heeft hard genoeg geregend dus het zou vast echt zo zijn.

En ik hoop dat de valium zijn werk gaat doen.
Sterkte
liefs natazz

@: Het lijkt iets de goede kant op te gaan.
Natazz (Email) (URL) - 11 05 07 - 16:18

Waardeloos dat je nog zoveel last hebt!Hopelijk gaat het snel weer wat beter!

@: Ik zou ook graag willen dat het over is. Er zit weer iets vooruitgang in.
Floor (Email) (URL) - 11 05 07 - 15:52

Sterkte met je rug en een fijn weekend!

@: Zet ‘m op dit weekend en zwem de sterren van de hemel!
xNanda (Email) (URL) - 11 05 07 - 15:00

Fijn dat ze je pijn serieus nemen en op zoek gaan naar een oplossing. Pijn is vreselijk!

Met die foto ga je zeker hoge ogen gooien! (unbelievable dat er achter die gevel toch nog een fysiotherapeut gevestigd is… je zou denken dat er alleen een gevel staat).

Sterkte er weer mee!

@: Thursday Challenge is “for fun and learning”. Het gaat dus niet om winnaars. Ik vind het leuk om te zien wat ik kan plaatsen tegenover professionele fotografen en andere liefhebbers. En van de foto’s die ik van de anderen zie, leer ik dat het soms heel leuk is om eens op een andere manier naar een object te kijken.
Belinda (Email) (URL) - 11 05 07 - 11:56

Het gebouw dat Tagrijn en Glibber niet herkennen is filmzaal het Kijkhuis, tegenover museum Boerhaave en inderdaad vlakbij het Praathuis/Vrouwenkerkplein. De foto is wel een beetje in elkaar gedrukt.
Tjan (Email) (URL) - 11 05 07 - 11:17

Het gebouw dat Tagrijn en Glibber niet herkennen is filmzaal het Kijkhuis, tegenover museum Boerhaave en inderdaad vlakbij het Praathuis/Vrouwenkerkplein. De foto is wel een beetje in elkaar gedrukt.

@: Dank je wel voor de oplossing. Tagrijn en Glibber zullen het gebouw vast kennen. Wat betreft de “in elkaar gedrukte” foto, dat komt waarschijnlijk hoe ik het gebouw gefotografeerd heb. Een beetje van onderenaf, om het er in zijn geheel op te krijgen.
Tjan (Email) (URL) - 11 05 07 - 11:17

Dat gebouw in Groningen (van het gasbedrijf toch?) dat vind ik een heel mooi gebouw. Ik hou niet zo van modern maar deze vind ik schitterend.

O.T. Bij SBS6 zie ik nu steeds het kunstwerk in jullie winkelcentrum.

@: Het gebouw van de Gasunie vind ik ook prachtig. Maar het regende die dag wat en de foto is niet zo helder daardoor. Daarom viel hij af om te plaatsen.
Sis (Email) (URL) - 11 05 07 - 09:38

De valium moet ook de werking van de pijnstillers versterken, diazepam en brufen waren bij mij altijd de beste combi.

Ik heb niets ingezonden voor Thursday, ik kon het even niet vinden. En mooie foto’s maken ligt niet aan je camera maar aan de gene die er achter staat ;-)

Sterkte en ik wens je alvast een goed weekend!

@: Ik ben met je eens dat mooie foto’s niet alleen met een goede camera gemaakt kunnen worden. Maar een goede avondfoto maken met een kleinere camera is best wel lastig.
Tes (Email) (URL) - 11 05 07 - 09:27

Ik hoop dat je je snel helemaal beter voelt hoor.
Fijn weekend.

@: Dat hoop ik ook.
* Garfield * (Email) (URL) - 11 05 07 - 09:09

IK hoop dat het snel beter met je gaat, kop op he.
Net zoals Tagrijn herken ik het gebouw ook niet en ben dus benieuwd waar het staat.
Off topic, die Harderwijker schijnt ook al bij Man bijt hond en Jack Spijkerman geweest te zijn.

@: Ik stond met mijn rug naar een grote raampartij van het een of andere museum. Volgens mij was het in de buurt van het Vrouwenkerkplein.
Leuk om iets op de foto te hebben dat de Leidenaren niet kennen.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 11 05 07 - 01:12

Idd zijn gebouwen in avondlicht vaak erg mooi, ik zie het ook weleens maar kom er niet op om dat te kieken. Ben benieuwd hoe het gaat worden als je het statief hebt.

@: Ik vond de foto die ik zag prachtig. Daarom ben ik benieuwd of mij dan ook zal lukken.
Pasula (Email) (URL) - 11 05 07 - 00:52

Vervelend dat je niet uit het dal kunt komen, maar het zál je lukken!
Dat tweede gebouw in Leiden herken ik absoluut niet. Weet je toevallig waar dat staat?

@: Ik stond met mijn rug naar een grote raampartij van het een of andere museum. Volgens mij was het in de buurt van het Vrouwenkerkplein.
tagrijn (Email) (URL) - 11 05 07 - 00:20

Gaat vast lukken met die foto! Hopelijk kun je je camera er een beetje voor instellen! Ik wil het iig wel gaan proberen :-)

@: Ik wil er diverse maken met verschillende instellingen. Dan zie ik wel of er een goede bij is.
Annemarie (Email) (URL) - 11 05 07 - 00:19


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed