Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Het begin is er | Home | Groeten van... de bla… »

Altijd maar vertraging

Donderdag 31 Mei 2007 om 00:52

Gisterochtend zijn we rond 9.15 uur uit Heerenveen vertrokken met de trein en we waren tegen 14.45 uur in Kapelle. Snelle rekenaars zien dat we zegge en schrijve vijf en een half uur met de trein bezig zijn geweest om bij mijn vader te komen (ongeveer 280 km). We hebben ook altijd wat met die krengen. Zijn het geen vallende blaadjes, dan zijn het wel ongelukken op het spoor. Maar dit keer was het iets heel anders. De machinist was zo vriendelijk om het om te roepen. De internationale trein van Schiphol naar Brussel moest langzaam rijden omdat er een (te) zwaar beladen goederentrein voor reed die niet zo snel kon. Dan sla je als Nederlandse Spoorwegen toch een flater van hier tot ginder, als een goederentrein het internationale treinverkeer ophoudt. Wij stapten in Rotterdam op deze trein. In Dordrecht was er al 6 minuten vertraging. Toen wij in Roosendaal uitstapten was de trein 20 minuten te laat. Gevolg voor ons was, dat we de aansluiting op het boemeltje naar Vlissingen misten. We konden de intercity naar Vlissingen niet nemen, omdat deze niet in Kapelle/Biezelinge stopt. We moesten nu ruim 40 minuten wachten. Op de foto is te zien dat we nog 20 minuten voor de boeg hadden.

Het was lekker weer en we hebben toen maar lekker op het terrasje voor het stationsgebouw gezeten.

Toen wij weer naar het perron liepen, zagen we deze poster hangen.

Wij waren duidelijk pechvogels. Waren we maar met deze bus gegaan. Maar ja, hij ging niet naar Zeeland.

Ik snap niet waarom ze die goederentrein niet naar een ander spoor hebben geleid, om het normale treinverkeer niet te hinderen.

We kwamen dus een uur later bij mijn vader en zijn daarom ook een uur later dan gepland weer vertrokken. Terwijl we wachtten op de trein, zagen we dat Kapelle ook op moet stoten in de vaart der volkeren. Kapelle is het dorp waar Annie M.G. Schmidt is geboren en dat zal de reden zijn dat de nieuwe wijk zo zal gaan heten.

Maar als deze wijk gebouwd gaat worden, dan zal men dit uitzicht moeten gaan missen.

Langs het perron waren diverse struiken aan het bloeien. Maar dit keer heb ik iets anders gefotografeerd. Iets wat ook bij de natuur hoort.

Mijn vader is weer aardig opgekrabbeld. Hij heeft geaccepteerd dat hij meer verzorging krijgt en dat hij niet meer mobiel is. Hij is ineens wel een stuk ouder geworden en ook wat vergeetachtiger. Maar hij weet nog steeds wat er in de wereld om hem heen gebeurt en heeft daar nog steeds zijn eigen mening over, waar hij niet van af te brengen is. De oude spirit zit er wat dat betreft gelukkig nog in.


dertien reacties

Haha een trein die langzamer moet omdat er een goedere wagon voor zit.
Wat een klinklare “trutsmoes” zeg.
Echt erg, dat dat tegenwoordig kan.
Zet dat ding op een zijspoor.
Ga weg zeg, gewoon opzouten en anders laten ontsporen.
Heeft lekker opgeschoten dan.
Maar wel uitgerust????, tja.

@: Niet uitgerust. Ik heb hele korte benen en zit nooit lekker in de trein.
zoomerseleeuwtjes (Email) (URL) - 01 06 07 - 14:35

voordeel van het hier wonen is dat je vanzelf geduldiger wordt. op tijd rijdt het OV hier nooit, dus…sterker nog het is een ramp. vandaar dat eenieder hier alles met de auto doet, ook vaak voor heel kleine afstanden…vreselijk. maar ja, fietsen kunnen ze hier niet, hoewel dat wel verandert door de vele toeristen die hier fluitend fietsend de weg onveilig maken.
groetjes, marcela

@: De auto heeft ook mijn voorkeur. Maar op en neer naar Zeeland in 1 dag is vermoeiend en kan ook langdurig zijn door de files. Zolang we onze seniorenkaart hebben, blijven we maar met de trein gaan en hopen we dat hij eens op tijd rijdt.
Marcela (Email) (URL) - 01 06 07 - 00:41

Balen va die vertraging! Ik reis regelmatig met de trein maar heb het zo bont als jij nu nog niet meegemaakt.

@: Dit was al de derde keer sinds november vorig jaar. Maar deze keer was de grootste vertraging.
Pasula (Email) (URL) - 01 06 07 - 00:27

Wat een gedoe met die trein. Logistiek klopt er niets van bij de NS. Misschien heet de directeur Treintje Fop. Wat fijn dat je vader het minder functioneren nu geaccepteerd heeft.

@: Zal wel weer aan hun computersysteem liggen.
tagrijn (Email) (URL) - 01 06 07 - 00:20

Ik zie van het hele verhaal alleen maar voor 9 euries naar Parijs! whahaha, ik ben zo’n globetrotter soms, ik zit ineens te bedenken waar en wanneer ik in zou kunnen stappen.

Maar de rest heb ik ook gelezen hoor, ik snap het soms ook niet waarom het zo werkt bij de NS, maar daarvoor moet je bij de NS werken om het te snappen denk ik. Wel erg leuk zo’n fotostripverhaal :D

@: Alle gegevens staan op de foto. Ik hoop binnenkort een fotoverslag uit Parijs te zien op je log.
Tes (Email) (URL) - 31 05 07 - 13:45

Jeetje wat een rit op die manier, 5 1/2 uur…lang leve de NS!
Gelukkig heb je in de tussentijd wel mooie foto’s kunnen maken ;)

Fijne dag vandaag!

@: Zeg dat wel, lang leve de NS. Maar dan het liefst zonder mij.
Cynthia (Email) (URL) - 31 05 07 - 12:47

Dat is zeker niet te geloven dat een boemeltreintje de Intercity tegen kan houden. Dan zit er toch duidelijk iets verkeerd in de planning en organisatie!

Mooie foto’s. Wat zijn die dingetjes op die blaadjes? Eitjes?

Fijn om te horen dat het redelijk goed gaat met je vader!

@: Was het nu nog maar een boemeltreintje. Het was een GOEDERENTREIN!!!!! Niet te geloven. Waarom laten ze die ‘s nachts niet rijden.
Belinda (Email) (URL) - 31 05 07 - 12:30

dat jullie er zo lang over deden om even ergens te komen. ik heb dat ook een keer gehad (2x zelfs) je weet natuurlijk nooit van te voren wanneer er wel en niet er vertragingen zijn. erg irri natuurlijk. leuk van de annie mg. schmidt wijk. nooit van gehoord eigenlijk. ik wens je een fijne dag groetjes Rebecca. (mooie fotos trouwens)

@: Het kan natuurlijk altijd een keertje gebeuren dat er iets fout gaat. Maar ik heb sinds november vorig jaar nu al drie keer een forse vertraging gehad. Dat vind ik eerlijk gezegd te veel van het goede.
Rebecca (Email) (URL) - 31 05 07 - 11:20

De nederlanse spoorwegen zijn een katastrofe Hanny. 280 km in goed vijf uur? dat is ja niet te geloven, een blamage puur!
In die tijd reis ik van Chur naar Stuttgart.
Een prettige dag vandaag, hoe gaat het met de pijn?
Love Joanna

@: We gaan de “schade” ook verhalen op de NS.
En de pijn wordt, om het plastisch uit te drukken, iedere dag een mm minder.
Joanna (Email) (URL) - 31 05 07 - 11:11

Daarom ga ik zo weinig mogelijk met de trein. Ook omdat ik in staat ben om in de verkeerde trein te stappen. Ik zit zo in Timboektoe ;-) fijn dat het weer beter gaat met je vader….

@: Ik zit er het liefst ook zo min mogelijk in. Maar ja, 560 km op 1 dag is een kostbare zaak met de auto.
quidam (Email) (URL) - 31 05 07 - 10:53

Wij nemen altijd de trein als wij naar mijn moeder gaan. Ik heb meestal niet te klagen over het openbaar vervoer, maar bvb. met trein/tram/busdag heb ik toch een klacht neergelegd. Op zo’n dag hadden ze maar drie wagonnetjes voor een trein op een druk uur čn tijdens zo’n dag. Trein/tram/bus-dag moet dan publiciteit geven voor de spoorwegen.
Maar ik zeg nogmaals, meestal gaat het goed.
Fijne dag.

@: We hebben nu al 3x forse vertraging gehad en daar balen we van.
* Garfield * (Email) (URL) - 31 05 07 - 09:36

Het zou wel nooit anders worden met de trein denk ik. Maar wel een beetje raar inderdaad dat ze die goederentrein zo achterlijk zwaar beladen en niet ff aan de kant zetten zodat de andere hem kan inhalen. Ik neem aan dat de trein na jullie er ook last van had.
Ik neem aan dat de terugreis wel goed ging want daar hoor ik je niet over. hihi.

En die wijk krijgt een prachtige naam maar het is wel zonde als je dat mooie stuk grond ziet.

Ik wens je een hele fijne donderdag
liefs Natazz

Ik wens je een hele fijne donderdag,
liefs Natazz
Natazz (Email) (URL) - 31 05 07 - 09:23

Wel leuk die wijk van Annie, jammer dat er weer wat voor moet verdwijnen :-)

Ja duidelijk pechvogels, wel een leuk prijsje voor Parijs ;-) maarja je moet ook weer terug kunnen heh? Hopelijk is de NS op de terug weg sneller

@: Ook toen ging de internationale trein ineens langzamer rijden, maar gelukkig misten we de aansluiting in Rotterdam niet.
Zakina (Email) (URL) - 31 05 07 - 07:50


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed