Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Dagtocht 'Zeven Rivie… | Home | Op adem komen »

Dagtocht 'Zeven Rivieren & Deltawerken' 5

Zondag 26 Augustus 2012 om 00:00

Vandaag de laatste serie foto's van de dagtocht. Een grote serie. Het is geloof ik vandaag toch slecht weer, dus is hier wat afleiding. Weliswaar veel water, maar dit water is beter dan de regen die valt. Toch?! We varen op de Noord. Een groot bedrijf dat aan deze rivier is gevestigd, is Nedstaal, een bedrijf dat hoogwaardigstaal vervaardigt. Het ziet er niet bepaald uit als een moderne onderneming.


Het ligt vlak tegen de brug over de Noord aan, de verbinding tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Door de brugopening is al iets heel kostbaars te zien.


Bij jachtenbouwer Oceanco worden superjachten gebouwd, compleet met onder andere een buitenzwembad, een helikopterplatform, een jacuzzi, een ligweide en een 3D-bioscoop. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Wat er op dat prijskaartje staat, krijgen wij arme stervelingen niet te horen. Hoogst geheim.


Tegenstellingen hebben we ook veel gezien deze tocht. 'Bermtoeristen'.


En harde werkers.


Hoe verder we de Noord opvoeren, hoe meer ik naar stuurboord loerde. De kapitein had namelijk de mededeling gedaan dat, vanwege tijdgebrek door het steeds tegen de stroom in moeten varen, hij niet een klein uitstapje naar de Lek zou maken. Dat betekende dat wij de meest toeristische plaats niet konden zien. Daar aan de Lek is namelijk Kinderdijk. En wie Kinderdijk zegt, denkt meteen aan molens. Daarom vond ik het jammer dat we bij Dordrecht de Beneden Merwede opgevaren waren, waar niet zo veel te zien was. Mijn loerderij had resultaat. Het zijn geen denderende foto's. Het schip voer redelijk snel en ik zag ze tussen huizen door. Toch heb ik een paar molens vast kunnen leggen.


Nog maar een foto met wat molens. Holland is op zijn best.


In plaats van rechtsaf de Lek op, voeren wij linksaf weer de Nieuwe Maas op. Rotterdam kwam steeds dichterbij. De bruggen op de foto zijn de Van Brienenoordbruggen. De weg erover is de A16 met zes rijstroken in iedere richting. Een van de breedste en drukste autosnelwegen van Nederland. Ontelbare malen heb ik daar gereden. Leuk om er nu eens onderdoor te varen.


De bouwer van de brug was de firma Hollandia (misschien nog wel bekend dat Lubbers daar iets mee van doen had). Bij Hollandia lag een van de drijvende bokken die wij 's morgens voor vertrek door de Erasmusbrug zagen varen.


Speciaal voor Di Mario heb ik deze foto gemaakt. We waren er al bijna voorbij, dus het is niet zo heel duidelijk. Maar toch, tussen de flats door, is de Kuip te zien, het Feijenoordstadion.


Een prachtig bouwwerk, de oudste nog bestaande watertoren van Nederland. Niet meer in gebruik in die functie. Momenteel is er een restaurant gevestigd.


Het eind van de tocht kwam nu echt in zicht. We konden 'De Hef', de oude spoorweghefbrug, nu helemaal zien.


Om bij de aanlegsteigers te komen, moesten we nu onder de Willemsbrug door varen.


En zo waren wij weer dicht bij de Erasmusbrug.


Maar voordat wij daar onderdoor voeren, hadden we eerst nog een mooi uitzicht op de prachtige huizen aan de Maaskade. Het lijken wel Madurodamhuisjes door al die hoge gebouwen erachter.


We passeerden het Nationaal Koopvaardijmonument De Boeg op het Leuvehoofd. Daar was 's morgens de Japanse capitulatie herdacht.


Ik blijf het een fantastisch mooie brug vinden. De Zwaan, de Erasmusbrug. De laatste brug waar wij onderdoor voeren tijdens onze fantastische tocht over al die rivieren in dat mooie stukje Nederland. Als iemand mij zou vragen welke dagtocht het mooiste is, dan raad ik deze rivierentocht aan. Je ziet niet alleen de bedrijvigheid en de industrie, maar ook mooie landschappen. Meer afwisseling. Wij hebben er in ieder geval zeer van genoten.


Voor vandaag wens ik iedereen een


10 reacties

ik hoef geen kaartje hanny,
want de serie die je vandaag weer laat zien is me meer waard dan zo'n duur kaartje:-)
geweldig ,
OT
jawel, ik probeer met stenge en rechtcaardige hand die kleine Ace op te voeden , maar hij weet me wel te raken keer op keer, en dan is het wel moeilijk streng te blijven weet je:-)
klaproos (Email) (URL) - 26 08 12 - 08:17

Je hebt een prachtige tocht gemaakt Hanny. De foto's van industrie vind ik wederom prachtig en de laatste van de Erasmusbrug...een prachtig doorkijkje naar wat er zich achter bevindt... ik heb met je meegenoten..en ik wens je nu een hopelijk toch nog zonnige zondag...Agnès
Agnès (Email) (URL) - 26 08 12 - 10:16

Ik denk dat je een goede raad geeft , ik heb wat minder met als die indutrie dus zou de natuurpassages zéér verwelkomen als ik de trip zou aken , wie weet ooit !
Rietepietz (Email) (URL) - 26 08 12 - 13:39

einde van je tweede dagtocht op het water Hanny..

havens en al water bij hoort liggen me nauw aan het hart

het was hier dan ook genieten..

je laatste opnames komen me bekend voor, maar dit merk je binnenkort wel


fijne zondagavond
willy (Email) (URL) - 26 08 12 - 19:43

Weer een afwisselend tocht Hanny.
De oude watertoren die verbouwd is als restaurant is werkelijk prachtig.
De zwaan blijft een schitterende brug iedere keer weer als ik hem op foto`s tegenkom.
zucht .... en die mooie bootjes bij Oceano mogen we alleen naar kijken :-))
Ook mooi hoor.
Ik geniet van dit mooi klaproozsie Hanny.
Een vrolijke noot voor vandaag.

:)
Aly (Email) (URL) - 26 08 12 - 20:35

Deze tip ga ik onthouden.
Krijg je onderweg informatie waar je allemaal langskomt of heb je dat achteraf opgezocht?
De onderste foto vind ik vanuit een mooi perspectief, weer eens een ander gezicht van de Erasmusbrug.
Jetske (URL) - 26 08 12 - 22:08

Daar aan de Maas bij Brienenoord, dat is Feyenoord.... Waar jij gestopt bent met varen ben ik donderdag nog een klein stukje verder gegaan. Ik ben precies daar opgestapt, bij de Zwaan. Die serie zal vast binnenkort wel bij mijn log langskomen als ik alle foto's van afgelopen twee weken heb uitgeazocht. Bedantk voor de foto van de Kuip. Die blijft toch speciaal.

Love As Always
Di Mario
Di Mario (Email) (URL) - 26 08 12 - 22:37

He wat jammer dat jullie niet naar Kinderdijk gevaren zijn.. Dat was leuk geweest. Toch een volgende keer nog een keer mee... ;-) Of zelf naar Kinderdijk. Zo kom je er nooit, zo ben je er 2x in een jaar!
Annemarie (Email) (URL) - 26 08 12 - 23:08

Jammer dat je kinderdijk moest missen, maar dit heeft deze tocht niet minder leuk gemaakt!
Prachtige serie Hanny. Ik genoot ervan alsof ik er echt bij was! ;-)
Gr.
P-TER
P-TER (Email) (URL) - 28 08 12 - 10:49

Mooie foto's voor mij bekend terrein, kom zeer regelmatig in Rotterdam ook een paar keer met de Ferry er naar toe gegaan dan zie je ook wat jij gezien heb voor een groot deel.
En die huizen daar heb je gelijk in dat blijft altijd genieten voor mij die skyline daar vooral als het donker is ziet het er prachtig uit.
Mooie serie zo.
gewoonanneke (URL) - 30 08 12 - 16:29


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.