Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

« Toespraak Roely & Mar… | Home | In Memoriam Hanny Rij… »

Toespraak Marco.

Maandag 25 Januari 2016 om 17:33

Beste aanwezigen,

Vandaag nemen we definitief afscheid van onze moeder, stiefmoeder, schoonmoeder en oma. Benamingen waar Hanny van zei, zeg maar "Gewoon Hanny", maar vooral ook:

-Gewoon nuchter: "Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg", en "Het komt zoals het komt".

-Gewoon eerlijk en oprecht: In haar meningen over van alles en iedereen, en haar manier van omgaan met mensen om haar heen en in haar buurt.

-Gewoon betrouwbaar: Als Hanny wat toezei, dan kon je er op rekenen dat dit ook werd nagekomen. Gedaan met veel passie en op een vaak bijna perfectionistische manier.

-Gewoon eigenwijs: Soms behoorlijk overtuigd van haar eigen ideeŽn en kijk op feiten en details.

-Gewoon toegewijd: Alles wat Hanny deed, deed ze met een behoorlijke portie toewijding en ze was niet snel tevreden met het resultaat.

-Gewoon betrokken: Altijd geÔnteresseerd in het wel en wee van de kinderen, kleinkinderen en sinds kort zelfs achterkleinkinderen. Belangrijke gebeurtenissen werden in de agenda gezet en na afloop even nagebeld of een belangstellend appje gestuurd.

-Gewoon met een groot hart: In haar hart was altijd ruimte voor iedereen, zonder aanziens des persoons. Recent werden nog mijn vrouw, bonus kinderen met aanhang, toegevoegd aan de lijst met mensendie zij een warm hart toedroeg. Een dusdanig warm hart dat ze, als grote uitzondering (ze deed dat namelijk nooit) op onze bruiloft opstond, het woord tot ons richtte en ons veel geluk toewenste en feliciteerd met ons huwelijk en bedankte voor de mooie dag, die we op een voor haar zeer aangename manier hebben gevierd. Namelijk zeiland over haar geliefde friese wateren.

-Gewoon ruimdenkend: In de loop der tijd is er best het nodige gebeurt in onze familie op het gebied van relaties, kinderen, etc. Voor Hanny geen probleem, ze was een ruimdenkende vrouw en stond altijd achter onze keuzes en de manier waarop wij onze levens leidden.

-Gewoon lief en attent: Als ze langs kwam bracht ze altijd wat mee voor ons of de kinderen. Daarnaast heet ze jarenlang ook goed gezorgd voor Jan. Helaas was het het laatste jaar vaak andersom. Iets wat haar heel veel moeite kostte, maar wat ze in haar hart enorm heeft gewaardeerd.

-Gewoon altijd een luisterend oor: als iemand in haar nabije omgeving ergens mee zat, kon diegene altijd bij Hanny aankloppen voor advies, een hart onder de riem, of toch ook een paar "stichtelijke" woorden als ze het maar niets vond.

Dit is hoe ik Hanny heb leren kennen meer dan 35 jaar geleden en haar vervolgens al die jaren heb ervaren en op mijn manier ben gaan waarderen. Een echt mensen mens, kortom "GEWOON HANNY".

Namens Karin, Ruben, Carmen, Dorien, Marvin, Eelco, Jenneh Rose, Destin en mijzelf: Hanny VAARWEL!!!


1 reactie

Wat een mooie toespraak
Gewoon liefdevol gesproken.
m vd fotokraam (URL) - 27 01 16 - 12:42


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.