Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Poes | Home | Als ... »

Geen kracht

Dinsdag 29 Augustus 2006 om 00:00

Om met Geer en Goor te spreken: “Ik had er de kracht niet voor” om veel te doen gisteren, geen energie. Wel ben ik bij de fysiotherapeut geweest.

Waar ik mij nog steeds over verbaas is het volgende. Sinds 1980 heb ik continu fysio. Vanaf oktober ’86 zelfs 2x per week tot 1 januari ’85. Toen bleek dat ik niet op de “lijst van Borst” stond. Dat was een lijst met alle mogelijke chronische aandoeningen die voor vergoeding in aanmerking kwamen en mijn probleem stond daar niet op. Mijn schouder zit namelijk vast door 2 operaties vanwege het steeds eruit schieten. Dat geeft allemaal ellende door verkeerd gebruik van die schouder. Veel knopen in de spieren en daardoor ook iedere dag hoofdpijn. Dankzij de “goedheid” van mijn verzekering mocht ik nog 1x per week, terwijl andere verzekeringen maar 12 behandelingen vergoedden.

Vaak heb ik mijn fysiotherapeute gevraagd of ze de spieren niet wat steviger kan aanpakken (gezien ook mijn ervaringen met de sportmasseur/magnetiseur). Maar nee, ze moest aan haar vingers denken, want daarmee hoopte ze haar pensioen te bereiken. En dat is onzin, want het is maar net hoe je de druk uitoefent. Dat is aan te leren, heb ik gehoord van fysiotherapeuten.

Vorig jaar zijn we verhuisd en moest ik een nieuwe behandelaar zoeken. De eerste foezelde ook maar wat. Niet echt effectief dus. Deze werkt samen met andere fysio’s en op de lijst zag ik er een staan, vlak bij mij in de buurt, die tevens sportfysiotherapeut is. Daar heb ik een afspraak meegemaakt en mijn probleem voorgelegd. Hij dacht dat hij mij wel kon helpen en daarom ga ik nu naar hem toe en deze man is een zegen voor mij. Die pakt de zaak tenminste goed stevig aan. Hij behandelt de zogenaamde triggerpoints (zeg maar de knopen in de spieren). Het gevolg is dat ik er nog maar 1x per 2 weken naar toe ga. WAAROM BEHANDELEN NIET ALLE FYSIOTHERAPEUTEN CHRONISCHE GEVALLEN IN HET SCHOUDER- EN NEKGEBIED OP DEZE MANIER?? Hier heb je tenminste baat bij en het scheelt de zorgverzekeraar geld. Ik zal nooit van mijn probleem afkomen, maar verlichting is altijd welkom.

Zo dat jammerverhaal ben ik kwijt. Hoofdpijn en algehele malaise door de verkoudheid (of wat het ook is) was de reden dat ik “geen kracht” had en me maar achter de pc heb verschanst om op mijn dooie akkertje hier en daar wat rond te kijken en wat te knutselen naar aanleiding van een opmerking van Natazz. Zij vroeg zich af of het tijd was voor een slabbetje voor Petje. Daarom heb ik met wat knip- en plakwerk zo’n ding gefabriceerd. Ik ben geen professionele plakker, dus het resultaat kan beter. Ik laat het toch maar zien om jullie mening te vragen. Vinden jullie dit ook iets voor onze Pet?

Ik wens jullie allemaal een goede energieke dinsdag toe.


een reactie

Het slabbetje staat petje heel goed!! ;-) Ik zeg: nooit meer afdoen dat ding! grijns

Wat goed van je zorgverzekering dat je toch netjes in iedergeval 1x per week de kosten krijgt vergoed!! Heel netjes!

Je hebt fysiotherapeuten en fysiotherapeuten en een fysiotherapeut die langer met zijn/haar vingers wil doen en jou niet de gewenste hulp kan geven is natuurlijk een slechte fysio. Gelukkig heb je nu een goede gevonden waar je wel profijt van hebt!

Fijne dag nog!

@: Gelukkig wel. En wat dat slabbetje betreft: zie de reactie van Annemarie. Binnenkort zal Petje dus wel met slab rondlopen. hihi

Geplaatst door: Belinda | 29 augustus 2006 om 15:05
——————————————————————
Whahaha, ik ga een echte slab kopen:P heeft ze m echt grinnik

@: Dat is goed, maar dan wel met “Pas op ik kwijl!”

Geplaatst door: Annemarie | 29 augustus 2006 om 12:44
——————————————————————
Mijn hand gaat goed, alleen mijn arm is nog wat blauw en gevoelig dus ik klaag niet.

En mijn verjaardag was niet leuk, ik moest naar het ziekenhuis en daar kreeg ik wat minder leuk nieuws te horen. Maar vandaag gaat het weer beter, het zonnetje schijnt, wat wil een mens nog meer.

Fijne dag

@: Het spijt me dat je minder leuk nieuws kreeg. Kop op en de moed nooit opgeven.
Hoop dat vandaag beter was dan gisteren en de komende dagen nog beter!

Geplaatst door: Natazz | 29 augustus 2006 om 10:23
——————————————————————
Ik zit heel serieus je verhaal te lezen over de fysio, wil alvast reageren kom ik dat onderste tegen. Hoe verzin je het. Ik vind het geweldig, ik rolde ook bijna van de bank van het lachen. Arme Poes, ze ziet eruit alsof ze de onschuld zelf is. hahaha.

Slaap lekker
liefs Natazz

@: Dat verhaal moet je maar niet al te serieus nemen. Ik heb er vrede mee en red me wel. Alleen moet ik af en toe even gas terugnemen. En dan ga ik “leuke” dingen doen om wat afleiding te hebben.
Heb je een goede verjaardag gehad? En is de hand al wat minder pijnlijk?
Welterusten en een fijne dinsdag

Geplaatst door: Natazz | 29 augustus 2006 om 0:12
——————————————————————
Hahaha ik vind het slabbetje gewéldig! Nu nog een maken met “Pas op; ik kwijl” ghehehe ;)

Tjemig…ze moest aan haar vingers denken. Wat is dat nou weer? Gelukkig liet je het er niet bij zitten en ben je verder gaan kijken! Wat zal dat heerlijk zijn dat je er nu nog maar 1x per twee weken naar toe hoeft!

Hahaha dat plaatje ook, bovenaan je log. Geweldig! :D

Slaap lekker voor straks!

@: Ach ja, ze weet niet beter. Ik maak me er niet meer druk om. Tzt zal ik een aangepast slabbetje maken, maar deze past goed bij de “vingers”.
Welterusten en fijne dinsdag

Geplaatst door: Emmelinda | 29 augustus 2006 om 0:06
Hanny (Email) (URL) - 23 07 07 - 01:18


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump




Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed