Home

About

Bloemschikken

op de zeeanemoon klikken voor alle foto’s

Uitdaging

Weer



Linken

Waarschuwing

« Jarig! | Home | Fietsen? »

"Klimgeiten"

Begin dit jaar hadden wij lekkage. Lang gewacht, goede hoop, grote teleurstelling, opnieuw hoop en uiteindelijk succes. Het dak was na veel vragen, zeuren en dreigen waterdicht.

Maar we hebben niet alleen een schuin dak, ook een plat dak.

Na de hoosbuien van de afgelopen tijd bleek dat er een lek was in de dakbedekking op het platte dak. Gelukkig kwam het vocht naar binnen in de garage/schuur en niet in de kamer. Desondanks was een snelle reparatie geboden. Snel de Vakman gebeld en deze kon al binnen 2 weken het dak repareren.
  

Donderdagochtend om kwart voor acht stond de Vakman, samen met een collega Vakman uit Heerenveen voor de deur. Wat hebben die mensen gewerkt.


Regelmatig moest er op hoog niveau overlegd worden met de hoogste baas.

Jammergenoeg werd het donderdagmiddag te heet om de randen te kunnen afwerken. Daarom is gisterochtend de klus afgemaakt.

Ik heb bewondering voor deze mensen. Zoals zij de daken opklimmen.
* Echte "klimgeiten" dus.
* Koele klimgeiten. Ondanks het warme weer toch rustig doorgaan met een zeer warm klusje.
* Muzikale klimgeiten bovendien. Boven ons hoofd werden wij getracteerd op arbeidsvitaminen door een zingend duo.
* Nette klimgeiten bovenal. Nooit eerder heb ik meegemaakt dat mensen die een klus voor ons uitvoerden, na het koffiedrinken de gebruikte koffiemelkcupjes en suikerzakjes verzamelden en in de afvalbak gooiden.
* Aardige klimgeiten!

Gisteravond na een stevige regenbui hebben we geconstateerd dat er geen water de garage meer instroomde. Kortom echte, koele, muzikale, nette, aardige en vakbekwame klimgeiten.

Voor een ieder die zich afvraagt hoe het met Annemarie is: Zij vertrok gisterochtend iets later dan gepland door een kapot achterlicht. Het werd 4 uur. Bij München heeft zij een file van 8 km weten te omzeilen door over de Bundesstrasse haar weg te vervolgen. Om 4 uur 's middags was zij op de camping. Nadat zij haar tent had opgezet, is zij naar Ellmau vertrokken om een hapje te eten bij bevriende restauranthouders. Die wisten dat zij jarig was en hebben haar een etentje aangeboden met een spetterend ijsdessert tot slot. Terug op de camping heeft zij een eerste warmte-donderbui (komt regelmatig voor in de bergen) doorstaan. Zij voelde zich prima! 21 07 07 - 00:05

acht reacties

WOW!! Kunnen werklui dat echt? Hun dingen opruimen? Netjes zeg en nu maar hopen dat je droog blijft :)

@: Ik wist ook niet wat ik zag, toen een van hen de spulletjes oppakte en weggooide.
HET IS DROOG en blijft droog!
Zakina (Email) (URL) - 21 07 07 - 09:28

Stoere mannen, en ik zie dat Jan ook een klimgeit is. hahaha. In elk geval wel zo prettig dat de boel weer lekvrij is en het zo snel verliep.

Annemarie heeft het dus goed gedaan allemaal, vind het nog steeds knap dat je die reis helemaal alleen maakt en ook nog alleen op de camping gaat zitten.

fijn weekend.

@: Blij toe dat het vlot gemaakt is.
Wat betreft Annemarie: zo moeder zo dochter.
Natazz (URL) - 21 07 07 - 10:43

Wat goed en netjes zeg dat het gemaakt is en ze zo hard gewerkt hebben ondanks het warme weer, toch een opluchting als het water dan niet meer binnen komt!

Fijn weekend!

@: Laat de hoosbuien maar komen. Wij zitten nu echt droog.
Cynthia (URL) - 21 07 07 - 10:49

Leuk verslag heb je er van gemaakt. En zeker fijn dat er ook vakmensen zijn en zich niet alleen maar zo noemen. Ik vind jullie huis er overigens heel leuk uitzien.

@: Ik ben hartstikke blij met deze Vakmensen!
Lette (URL) - 21 07 07 - 12:26

Veel gewerkt, zo te zien.
Fijn weekend hé.

@: Ze hebben stevig doorgewerkt, waardoor de klus snel geklaard was.
Garfield (Email) (URL) - 21 07 07 - 14:22

Duidelijk dat je vol lof bent over jouw klimgeiten. Fijn dat het nu helemaal waterdicht is dus laat die regen maar komen! (euh wat zeg ik nou…. nee geen regen gewoon lekker zonneschijn wat hoort bij een zomer!)

Fijn dat Annemarie goed aangekomen is in Oostenrijk!!

@: We hebben inmiddels al weer redelijk wat regen gehad gisteren en het bleef gelukkig droog. En inderdaad, GEEN REGEN MEER!!!!!
Belinda (Email) (URL) - 21 07 07 - 15:54

Keurig bedrijf begrijp ik, lekker dat het opgelost is .
Fijn dat Annemarie goed is aangekomen.

@: We hadden nog niet eerder zaken met ze gedaan, maar alles is naar volle tevredenheid verlopen.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 21 07 07 - 16:26

Fijn om te weten dat het goed gaat met Annemarie!! Ze heeft het er vast reuze naar de zin!
Ook mijn man is een vakman in timmerwerk,[al zeg ik hetzelf,gna,],en doet ook altijd netjes z’n werk en ruimt z’n eigen troep op! Andersom wil ook wel es,dat de werklui het minder treffen bij de mensen waar ze een klus moeten maken. M’n man treft het wel es dat ie niets krijgt aangeboden,nog geen bakje koffie, of dat ze in de bus moeten eten en drinken! Vind ik raar!
Groetjes.

@: Dat vind ik ook raar. Ik heb wel eens van een vakman gehoord, dat hij en zijn maat van iemand wel koffie kregen, maar dat ze dat buiten moesten opdrinken terwijl het vroor. Ik snap dat echt niet. Deze mensen moet je in ere houden, want zij doen iets voor jou.
nieta (Email) (URL) - 21 07 07 - 19:25


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Wie is hier?

Linkdump




Archieven

Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed