Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« (Niet) schoon | Home | Lekker niksen »

Leiden

Donderdag 14 September 2006 om 00:00

Jan en ik hebben een "oude lullen kaart" voor de NS. Daarmee kunnen we 7 keer per jaar gratis reizen. Soms gebruiken we de kaart om naar mijn vader te reizen, met zijn auto naar ons te rijden en weer terug en dan weer met de trein terug. Af en toe gaat Jan met een paar kleinzoons op stap. Maar vaak gebruiken we de kaart voor het bezoeken van steden. Zodra we daar zijn aangekomen, gaan we naar de VVV en halen een boekje met daarin een "stadswandeling". Dat is meestal heel leuk om aan de hand van zo'n beschrijving rond te lopen en iets te lezen en te zien van de geschiedenis van zo'n plaats.

Gisteren was Leiden aan de beurt. Het was eigenlijk wel te warm om in een stad rond te lopen, maar toch hebben we het zeer naar onze zin gehad. Leiden is een gezellige stad met aardig wat water en dan is het voor mij natuurlijk altijd goed. Hieronder is een selectie van foto's te zien die ik geschoten heb.
In de pers is de afgelopen weken aandacht geschonken aan de meeuwenoverlast. Daar hebben wij niets van gemerkt. We hebben er zegge en schrijven 2 gezien.

In Leiden staan op veel gebouwen gedichten in allerlei talen. Zo vonden wij ook een Fries gedicht van Piter Jelles Troelstra. Toch grappig als je vanuit Friesland naar Leiden bent gekomen en je dan ineens iets in het Fries ziet. Jullie moeten mij niet vragen om het te vertalen, want ik ben geen echte Fries, maar een Hagenees.Het is wel jammer dat de achtergrond, de Friese vlag, niet juist is. De "pompeblêden" staan op zijn kop. Expres gedaan of niet?


Helaas ontbrak ons de tijd om "Venus" in het Plantsoen met een bezoekje te vereren. Ook lukte het niet de grachten van het "Ezelsbruggetje" te bekijken. Ik wens allen die zaterdag op uitnodiging van Leidse Glibber Leiden gaan bekijken, net zo'n leuke dag (of nog leuker) hebben als wij hadden.

Na onze rondwandeling zijn we opgehaald door mijn zwager en hebben we nog een paar gezellige uurtjes doorgebracht bij hem en mijn zus in Wassenaar. Zij had heerlijk gekookt. Dus konden we heel voldaan de terugreis aanvaarden naar Friesland, waar ik meteen achter de computer ben gekropen om deze log te "componeren".

Het is een latertje geworden en de meesten van jullie slapen natuurlijk al lang. Maar toch wens ik jullie nog een goede nacht en een heel fijne dag vandaag.


1 reactie

Fijn dat je van mijn stad hebt genoten. Natuurlijk heb je niet alles kunnen zien. Leiden is ook buiten de singels, buiten de grachten en tuinen. Voorbij het centrum.We hebben Weevershuisjes en Watersport. Een Haven en een Molen.(Licht)Fabrieken en Ateliers. Tuinen en voetbalvelden. Mooie wijken, Kunst en Cultuur.Een Universiteit en een Hortis Botanicus. We hebben Rembrandt en vele Musea's. 3 Oktober en de Marathon. Ik kann wel 2 a viertjes opschrijven, maar ik ben dan ook,nog steeds verliefd op mijn stad. :)

@: Om alles te zien is onmogelijk op 1 middag. Maar van wat we gezien hebben, hebben we genoten, hoewel het feitelijk te warm was.

Geplaatst door: quidam | 15 september 2006 om 10:23
--------------------------------------------
Weer hartstikke leuke foto's

@: Dank je wel
Fijne vrijdag

Geplaatst door: zakina | 14 september 2006 om 23:09
--------------------------------------------
Wat een prachtige geveltjes zeg...schitterend..leuk die foto's zo..je bent al veeeeeeeeel handiger met de pc als / dan ik (?) Heerlijk reizen zo met dit weer..Genieten. Groeten..

@: Het was eigenlijk veel te warm om te reizen. En wat de pc betreft: ik ben al jaren aan het knippen en plakken voor de handleidingen die ik maak bij mijn programma's. Dan krijg je vanzelf handigheid.
Groetjes

Geplaatst door: anet (@Leonie) | 14 september 2006 om 21:44
--------------------------------------------
Hihi bij de eerste fotoreeks staat toch "Annies verjaardag"??? ;) Of ben ik nou kippig?

@: Klopt. In het boekje met de routebeschrvijing staat:
"Annie's Verjaardag
Dat Leiden geen centraal marktplein heeft, heeft ook gevolgen voor de terrassen. De smalle kades lenen zich niet altijd voor een groot terras. Maar Leiden heeft wel veel water en de creatieve horeca heeft eenvoudigweg besloten tot uitbreiding naar het water; steeds meer terrasboten verlevendigen het stadsbeeld."
Wat dat dus precies met Annie heeft te maken, weet ik niet. Ik kan me er ook geen voorstelling van maken. Een vraagje voor Leidse Glibber?
Fijne dag

Geplaatst door: Emmelinda | 14 september 2006 om 15:56
--------------------------------------------
Leiden is zeker een hele mooie oude stad waar ze ook respect hebben voor de oude gevels en panden. Prachtige gevels en grachten!

Volgens mij is de Friese vlag gewoon goed maar omdat de vlag van boven naar beneden hangt lijkt het of die verkeerd is (tenminste als ik de vlag die jij als goed bestempeld een kwart slag draai is die hetzelfde, toch?)

Fijne donderdag!

@: Zou je best eens gelijk in kunnen hebben. Zo had ik het nog niet bekeken. Ik het het fototoestel dus een kwart slag moeten draaien.
Prettige dag,
groetjes

Geplaatst door: Belinda | 14 september 2006 om 15:31
--------------------------------------------
leuk gedaan de foto's kan het zelf niet zo maken. Ikke ben zelfs een beetje anti fries geworden, heb een ex die daar woont *de sukkel* maar goed.... mensen maken altijd fouten als ze in leiden zitten en daar een friese vlag neer zetten ;)

fijne dag verders tot snel doei doei

@: Als je ook zo'n fotoreeks wil maken, dan wil ik je wel helpen. Het is niet zo moeilijk (ik heb het ook geleerd van Annemarie). Stuur maar een mailtje welk fotobewerkingsprogramma jij gebruikt).
Maar alleen omdat in Friesland iemand woont die je niet zo mag, wil dat toch nog niet zeggen dat alle Friezen zo zijn?! Bovendien heb je er genoeg import en die mensen kunnen best aardig zijn *gniffel*.
Fijne dag

Geplaatst door: rebecca | 14 september 2006 om 11:07
--------------------------------------------
Volgens mij expres! Ik ben benieuwd.. Heb zin in zaterdag!

@: Dat denk ik ook. Maar als "rechtgeaarde" Friezin (maar niet heus) moest ik het toch even kwijt.
Veel plezier zaterdag. Zal vast hartstikke gezellig worden.
Tot straks

Geplaatst door: Annemarie | 14 september 2006 om 9:54
--------------------------------------------
Grinnik...ja ik denk ook dat het expres gedaan is, met dat bord. Wel geinig!

Ik heb al heel wat gezien van Leiden via Leidse Glibber maar jouw foto's mogen er ook wezen. Van die mummie had ik nog niks gezien of gehoord. Ik geloof dat Leiden een erg mooie stad is he?

Ennuh Annie...alsnog gefeliciteerd ghehehehe ;)

@: Zal vast wel om de Friezen te prikkelen. En Leiden is zeker een bezoek waard.
Ik ben blijkbaar nog niet zo goed wakker, want de laatste opmerking vat ik niet helemaal.
Fijne dag

PS Inmiddels heb ik hem door van Annie. Was vanmorgen nog duf na een kort nachtje door deze log. Dank je wel namens Annie, wie dat dan ook mag zijn (zie ook mijn antwoord op Emmelinda). Horen we wel een keer van Leidse Glibber.

Geplaatst door: Emmelinda | 14 september 2006 om 8:48
--------------------------------------------
Leuk gedaan die foto's zo. Leiden is echt een prachtige stad.

En gezellig bij je zus op bezoek, die zie je vast ook niet zo heel vaak omdat jullie zo ver uit elkaar wonen.

En dat bord hebben ze vast expess gedaan. hahaha.

Fijne donderdag
liefs Natazz

@: Leiden is echt een leuke stad (maar ik hoef er niet te wonen *grinnik*). En inderdaad zie ik mijn zus niet al te vaak. Maar het is goed zo, want zij weet het altijd beter (doordenkertje).
Ook een fijne dag,
liefs Hanny

Geplaatst door: Natazz | 14 september 2006 om 8:27
Hanny (Email) (URL) - 30 07 07 - 20:55


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.