Home

Uitdaging

Bloemschikken

Mail

Linken

Weer


Over mijzelf

Waarschuwing

« Koekhappen | Home | 5 mei »

Ogen

Vrijdag 04 Mei 2007 om 00:06

Gisteren was het weer tijd voor mijn zeswekelijks kneed- en knijpbeurt. Gelukkig hoefde er ditmaal niet al te zwaar gekneed en geknepen worden. De grootste knopen zijn inmiddels wat geslonken, waardoor de nek en schouders iets beter functioneren en mijn hoofd ook weer een beetje tot rust is gekomen. Een paar keer bij de zee vertoeven en droog weer doet mijn gestel geen kwaad.

Zoals gewoonlijk ben ik na het betere masseerwerk naar mijn vriendin geweest, om over van alles en nog wat bij te kletsen en ook nog wat met haar computer te werken. Het huisje is nog niet afgebroken. Vorig jaar maakte ik deze foto.

Links is een grote oude perenboom te zien. Ze heeft er vrede mee dat het huisje tegen de vlakte gaat. Maar de perenboom, die gaat haar aan het hart. Zijn takken hangen te veel boven het erf dat verkocht is en daarom moet hij weg. Zij zal de uitbundige bloesem in het voorjaar missen en de peren in het najaar. Ik heb voor haar nog wat hele jonge peertjes gefotografeerd.

Zij heeft de computer als hobby. Haar man paarden. Zijn trots is een 34-jarige merrie.

Deze merrie heeft verschillende veulens gehad. Nu staat zij in de wei met een dochter en een kleindochter en waakt als een tijgerin over de kleine.

Er is ook een logé in de wei. Een jonge Friese hengst. Prachtig beest. Maar nog te jong om al "sokken" te hebben. Maar ogen die hij heeft. Geweldig. Daar smelt ik voor. Die wimpers. Net gordijntjes.

Deze ogen zijn te jong om weet te hebben van wat zich in de jaren '40 tot '45 in Nederland en de wereld heeft afgespeeld, en ook van welke brandhaarden er in later jaren zijn (geweest). Daar werd ik in Deventer mee geconfronteerd. In het Etty Hillesumcentrum stonden koffertjes uitgestald. Koffertjes die kinderen mee mochten nemen als ze moesten vluchten.

Niet alleen koffertjes van Joodse kinderen, maar ook koffertjes van kinderen uit Afrikaanse landen en uit bijvoorbeeld Kosovo. Er stond ook 1 leeg koffertje met de vraag erbij, wat jij zou meenemen als je zou moeten vluchten. Zo'n vraag zet je goed aan het denken. Zeker nu vandaag de gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen waar zij naar uitgezonden waren, worden herdacht. Laat er vrede zijn in de gehele wereld!


zestien reacties

Ik vind het wéér doodzonde van dat huisje !Wat vréslijk jammer dat het tegen de vlakte moet .

fijn weekend en liefs Riet

@: Is ook zonde. Maar er was niemand die het geld voor renovatie op tafel kon leggen. En zij zijn echt te oud om het zelf te onderhouden.
rietepietz (Email) (URL) - 05 05 07 - 21:04

Kan die boom niet gewoon zo gesnoeid worden dat de nieuwe eigenaren er geen last van hebben en je vriendin toch nog peren heeft?

Wat leuk dat deze oude merie met dochter en kleindochter in de wei staat :-)
En die wimpers van die logé.. idd heel mooi :-)

Zo’n vraag zet idd aan tot nadenken. Ik vind het wel goed dat we minimaal 1x per jaar worden aangezet tot nadenken :-)

@: De stam staat ook net zo’n 5 cm op het terrein dat verkocht is. Hij moet daarom echt verwijderd worden.
Zakina (Email) (URL) - 05 05 07 - 20:26

Ik ga morgen weer ogen op de foto zetten! :-)

@: Ik ben heel benieuwd naar die ogen!
Annemarie (Email) (URL) - 04 05 07 - 22:56

prachtige foto van je huis mijn moeder moet de foto niet zien (mag wel natuurlijk ;) )maar ze houdt wel van zulke huizen. jammer dat het weggaat. groetjes Rebecca

@: Onze vrienden vinden het aan de ene kant jammer dat het tegen de vlakte gaat, maar het onderhoud werd te veel voor hen vanwege hun leeftijd.
Rebecca (Email) (URL) - 04 05 07 - 22:35

Friese paarden zijn gewoon mooi :D
Liefs Nanda.

@: Zeker weten!
Nanda (Email) (URL) - 04 05 07 - 20:31

Toch blijf ik het zonde vinden dat zo’n mooi klein huisje wordt afgebroken…

Kan me voorstellen dat haar man trots is op zijn oude paard en dat dat paard weer trots is op haar kleindochter! ;-)

Tja… je kunt je niet voorstellen dat je voor de keuze staat om spulletjes mee te nemen omdat je verplicht ‘op reis’ moet…
Ik zou meenemen: mijn camera, mijn computer (maar die past niet in de koffer), een pakkie shag, wat snoepjes voor onderweg, wat kleding en natuurlijk foto’s van mijn dierbaren. Triest dat we nu de wijsheid hebben dat vele van deze mensen hun koffertje nooit uit hebben kunnen pakken…

@: Met deze wijsheid weten we dat het geen zin heeft om iets mee te nemen.
Belinda (Email) (URL) - 04 05 07 - 16:57

Wat zonde Hanny van het huisje en de pereboom die oude Merrie…. ja wie zou daar niet trots op zijn zeg, geweldig en wat een mooie oude dag heeft ze!

Je laatste zin Hanny, BRAVO die moesten we eigenlijk iedere dag herhalen met zijn allen he er is nog zoveel ellende en verdriet dankzij alle oorlogen overal op de wereld.

Liefs van Sary en de bengels

@: Het is inderdaad zonde dat het huisje afgebroken wordt. Maar het wordt een blok aan hun been vanwege hun leeftijd. En er was niemand die het wilde kopen om het te behouden. Het dorp heeft het geprobeerd, maar er was niet genoeg geld. En met het huisje moet heel spijtig ook de perenboom verdwijnen.
De weilanden waar de paarden lopen, blijven ze behouden. Dus het “ouwetje” kan nog rustig daar in de mooie omgeving van het oude dag genieten.
sarewiets (Email) (URL) - 04 05 07 - 14:33

Wat een prachtige omgeving zie ik op de foto’s. wat lief dat paard die zo goed op haar dochter en kleindochter past!

ot. het heeft weinig zin om te blokkeren, die personen kunnen op elke willekeurige computer naar mn weblog kijken. Ik moet alleen mn texten wat aanpassen.
de ex-vriend van mn dochter is een gevaarlijk typje en leest bij mij wat mn dochter zoal doet. Als hij bv leest dat we uit zijn geweest, bombardeerd hij haar met vreselijke sms’jes.
Aangevenn helpt niet….nw telefoon nemen ook niet want dan komt hij haar gewoon opzoeken en dat wil ik vermijden. Dan word hij pas echt gevaarlijk.En zo zijn er nog wat figuren.
Misschien ga ik eerdaags een nw log aanmaken onder een andere naam, en is dat de oplossing.

ben ook blij dat ik weer terug ben….

@: Mijn vrienden hebben inderdaad een mooi plekje. Uitkijkend over de weilanden zien ze het Blauwe Bos van Haulerwijk. Ze blijven daarom graag tot in lengte van jaren daar wonen, met wat aanpassingen aan hun huis.
quidam (Email) (URL) - 04 05 07 - 14:01

Zonde hoor van zo’n oud huisje en zo’n oude boom!
Prachtig zo’n oude merrie.

Even OT : Ik heb je getagged, kijk maar even op mijn log, het is natuurlijk niet verplicht.

@: Ik heb je al een mailtje gestuurd over het taggen.
Jalos (Email) (URL) - 04 05 07 - 13:45

Thanks for you work and have a good weekend

@: I wish you the same.
David Santos (Email) (URL) - 04 05 07 - 13:24

Afgezien van het feit dat je waarschijnlijk niets te kiezen had als je zo’n koffertje mocht pakken, blijft het confronterend en heftig inderdaad. Ik hoop dat veel mensen blijven her/nadenken; niet alleen vandaag, maar het hele jaar door.

@: Daar ben ik het helemaal mee eens.
Rianne (Email) - 04 05 07 - 10:57

Wij hebben laatst nog eens naar een film van Anne Frank zitten kijken en dan komt ook dat ze spullen mee moet nemen en dan hoor je wat en wat niet, dat zet je ook al aan het denken.
Anne mag haar poes niet mee nemen, wat denk je van al onze beesten tegenwoordig.
En dan de snelle maatschappij waarin we leven, tv, mobiel, internet.
Het zou allemaal gauw over zijn.
Laten we hopen dat we blijven leren van 40-45.
Het is goed dat die beestjes het allemaal niet beseffen en gewoon lekker doorleven in hun eigen wereld.
Een mooie plek om oud te worden.
Groetjes van ons.

@: Je kunt het je haast niet voorstellen dat je zulke keuzes moet maken. Maar het erge is dat het nog steeds ergens op de wereld gebeurt.
zoomerseleeuwtjes (Email) (URL) - 04 05 07 - 10:44

Kan me voorstellen dat je vriendin het moeilijk heeft met die boom, het is ook zeker zonde. Overigens vind ik dat ook van het huisje hoor. hihi.

En ik ben eigenlijk een beetje onder de indruk over die koffertjes, je hebt gelijk want het zet je wel aan het denken. Het liefste stop je er je hele bezit in maar helaas past dat niet. Wat hebben we het toch goed he.

ik wens je een fijne vrijdag,
liefs Natazz

@: Het is goed om eens met de neus er op gedrukt te worden hoe goed wij het wel niet hebben.
Natazz (Email) (URL) - 04 05 07 - 10:32

We moeten hier vandaag maar weer even bij stilstaan. Oorlog is iets verschrikkelijks. Het zou nooit meer voor mogen komen en inderdaad samen leven in vrede, dat zou het mooiste op de wereld zijn.

@: Oorlog kost te veel.
Sis (Email) (URL) - 04 05 07 - 08:47

Bis voor je laatste zin!

@: Als het eens waar mocht zijn.
Pasula (Email) (URL) - 04 05 07 - 00:24

Een hengst die te jong is om al sokken te hebben? Heeft dat misschien iets met dekken te maken?
Zulke beelden zoals in het Etty Hillesumcentrum drukken je weer met je neus op de feiten.Na mijn bezoek aan Auswitsch twee jaar geleden beleef ik de 4e mei veel intensiever.

@: Heeft niets met dekken te maken. Friese paarden hebben vlak boven hun hoeven een soort rokje van haren, een sok dus.
In Auschwitz ben ik nooit geweest. Wel in Westerbork en hoewel dit een doorgangskamp was, lopen hier al de rillingen over je lijf.
tagrijn (Email) (URL) - 04 05 07 - 00:19


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Bezoekers

Linkdump
Archieven

Mei 2008
Apr 2008
Mrt 2008
Feb 2008
Jan 2008
Dec 2007
Nov 2007
Okt 2007
Sep 2007
Aug 2007
Jul 2007
Jun 2007
Mei 2007
Apr 2007
Mrt 2007
Feb 2007
Jan 2007
Dec 2006
Nov 2006
Okt 2006
Sep 2006
Aug 2006

Zoek!

Stuff

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed