Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Zwolle 4 | Home | Veel »

Zwolle 5

Zondag 06 Maart 2011 om 00:00

Gisteren liet ik al een beschilderd elektriciteitskastje zien. In de strijd tegen de vele bekladdingen met graffitieteksten heeft Zwolle veel beschilderde muren, tunnels en elektriciteitskastjes. De anti-graffitischilderingen worden aangebracht op initiatief van de Stichting Roerend Verschijnsel (SRV). De stichting werkt vanuit een voormalige SRV-wagen. De tekst op dit kastje luidt: Wandelaar, sta stil, kijk rond en verbaas je niet als je vlinder of vogel wordt. Wij waren wandelaars, stonden stil en keken rond, maar zijn geen vlinder of vogel geworden.


De route voerde ons nu over de Stadsgracht. Mooie gelegenheid om vanaf de brug een foto van de vroegere haven te maken met de Pelsertoren.


Op de vorige foto was het pand al te zien, maar nu in volle glorie. Het is denk ik een voormalig pakhuis. Ik fotografeerde het omdat ik de kleurtjes van de zonneschermen zo leuk vond. Die knalden eruit op deze wat grijze dag.


Na een tijdje wandelen kwamen we bij de voormalige vrouwengevangenis, het Spinhuis. Van 1740 tot 2004 heeft dit monumentale gebouw vrijwel ononderbroken gediend voor het huisvesten van gevangenen. Na restauratie en herinrichting onder leiding van Jonnie en Thérèse Boer zijn in 2008 de deuren van Librije's Hotel geopend. In het hotel zijn veel originele elementen van de gevangenis bewaard gebleven en gecombineerd met een moderne inrichting. In Librije's Hotel zijn behalve een hotel, ook sterrenrestaurant Librije's Zusje en kookschool Librije's Atelier gevestigd. En wederom nee, we hebben er niet gegeten, noch geslapen, noch een kookcursus gevolgd. ;-).


In mijn hele leven heb ik al vaak merkwaardige namen voor schepen gezien. De naam 'Kwaak' voor een groot binnenvaartschip vind ik wel heel apart.


We kwamen nog een ander elektriciteitshuisje tegen. Wat er op de deurtjes is geschilderd, is wel duidelijk. Maar ik kan niets maken van de bovenkant.


Tot slot staken we de Stadsgracht weer over en kwamen bij de voormalige Binnen Diezerpoort, die in 1829 is gesloopt. Aan de restanten is weer goed te zien hoe dik de muren waren.


Na al het serieuze werk, het bekijken van de vele bezienswaardigheden, waren we wel toe aan wat ontspanning. Spelen jullie mee? :-)


Op de terugweg naar het station nog een terugblik op het centrum, waar boven alles de Peperbus uitsteekt. Op het wandelpad zijn de tegels te zien, waarvan ik er een aantal heb gefotografeerd.


Een veelzeggende tekst.


Wat ik niet helemaal verwacht had, maar wel op hoopte, is toch gelukt. Ik heb de volledige stadswandeling kunnen maken voor de eerste keer na de kijkoperatie. De volgende dag was ik wel moe, maar dat was een gezonde en tevreden moeheid. Voor deze zondag heb ik een heel 'gewoon' bloemetje. De plek waar het bloeide vond ik wel bijzonder. Tegen de stadsmuur bloeide de gele kornoelje en daarmee wens ik jullie een


17 reacties

Een mooie serie. Ik vind de tekst bij de vlieger erg leuk.
Fijne zondag.
Fokkio (URL) - 06 03 11 - 07:27

Ik heb even een inhaalslag gemaakt met het lezen. Ik ben al zo vaak in Zwolle geweest, maar niet verder dan het winkelgebied, waar ik alleen oog had voor de winkeltjes en zeker niet zo uitgebreid gekeken heb zoals jij nu gedaan hebt. En die tegeltjes, ik wou dat ik ook wist dat ze toen gemaakt werden, dan had ik ook zeker mee willen doen :D
Tes - 06 03 11 - 09:04

Jammer dat het de laatste was want ik geniet erzo van. Super he dat je het weer kan doen, tja moe ben je daarna wel maar je bent het ook niet meer gewend :-) lijf moet daar weer aan wennen natuurlijk.

Ben blij dat je weer op me blog kan komen, ze hadden me acount geblokeerd en waarom weet ik nog steeds niet maar dat is nu ff bijzaak.
fijne zondag.
Gisella (Email) (URL) - 06 03 11 - 09:32

heerlijke fotobewwerkingen hanny, en mooie kleurtjes, zwolle heeft er veel van
en jij bent er geweest zalig hé
klaproos (Email) (URL) - 06 03 11 - 09:51

Fijn dat je weer zo'n wandeling hebt kunnen maken, ik voel met je mee, wat is het toch vervelend als je niet zonder pijn kan lopen.
Dat je moe was kan ik me voorstellen, want is best een eind lopen wat jullie gedaan hebben.
Mooie serie die je gemaakt hebt.
Zeker de moeite waard de stad Zwolle.
Mooi bloemetje op de laatste wenskaart, wens jullie ook een gezellige zondag.
Tiny (Email) (URL) - 06 03 11 - 10:15

Ik heb virtueel met jullie mee gewandeld. Mooie stad is het.
Hendrika (URL) - 06 03 11 - 10:28

Wat een heerlijke tocht zeg. Ik ben blij dat jij die voor ons hebt kunnen maken met zoveel mooie foto's en info. Grappig trouwens dat ik een paar jaar geleden al die afbeeldingen en dergelijke op electriciteitskasten zag in Israel. Lopen we hier in Nederland toch achter ;-)

Love As Always
Di Mario
Di Mario (Email) (URL) - 06 03 11 - 11:31

Leuk dat ze met graffitie ook mooie dingen maken in zwolle. Dan vind ik het niet erg om ernaar te kijken. Leuke fotos heb je gemaakt. Fijne zondag
petra (Email) (URL) - 06 03 11 - 13:02

Ik ben blij dat ik deze wandeling met zowel historische als kleurrijke accenten vanuit mijn luie stoel mee kon maken, want in werkelijkheid is hij wat te lang voor me, vrees ik.
Jan K. alias Afanja (URL) - 06 03 11 - 16:44

treffende tegeltexten heb je weer, en die opgepimpte elektriciteits huisjes vind ik erg leuk!
Sandra (Email) (URL) - 06 03 11 - 17:20

Eindelijk eens een keer iets positief met graffitie en het fleurt op deze manier de stad op. Ik zei het al eerder wat een leuke stad om een wandeling met camera te ontdekken.
Ik las dat je een kijkoperatie aan je knie hebt gehad... fijn dat het weer goed gaat.
Ada (URL) - 06 03 11 - 18:01

wow zeg goed idee tegen graftie mooi binnen schip echt super mooi zo
groetjes antony
antony (Email) - 06 03 11 - 18:09

Altijd een prettig gevoel als iets met veel inspanning toch is gelukt. We hebben hier wel veel kwaakbruggetjes of kwakelbruggetjes. Houten bruggetjes voor fietser en voetgangers over een brede vaart. Misschien heeft de naam daar iets mee te maken.
tagrijn (Email) (URL) - 06 03 11 - 18:39

Geweldig dat je de hele wandeling hebt kunnen maken.
Was aan de foto's te zien zeker weten de moeite waard.
Leidse Glibber (Email) (URL) - 06 03 11 - 19:13

Ik vind die beschilderingen wel een leuk idee.
Ik bedacht me precies hetzelfde, wat knap dat je deze hele wandeling kon doen. Een heerlijk gevoel.
Jetske (URL) - 06 03 11 - 20:37

Ha Hanny,

Gezellige oplossing tegen plakker en schrijver, Zwolle is een mooie stad. oma
oma (Email) (URL) - 06 03 11 - 23:47

Nou dat is alwéér een vooruitgang na je vorige kwakkeljaar , en wij mochten er van mee profiteren .De tegels zijn wel héél bijzonder en de spreuk op deze laatste is een héle mooie !
Rietepietz (Email) (URL) - 07 03 11 - 19:45


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.