Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Stadswandeling Schied… | Home | Stadswandeling Schied… »

Nieuwe bewoner

Maandag 06 September 2010 om 00:00

Morgen ga ik pas verder wandelen in Schiedam. Gisteren had ik het te druk om de foto's uit te zoeken. Eigenlijk hadden wij gisteren onze voordeelurenkaart van de NS zullen gebruiken om naar Amsterdam te gaan. Amsterdam? Daar waren we toch kort geleden geweest? Dat klopt. Maar dit zou een bijzonder bezoek worden. En dat kwam door een medeblogger hier in het dorp. Hij had kaarten gewonnen voor een concert van André Rieu in de Amsterdam ArenA, maar was zelf niet in staat om daar naar toe te gaan vanwege lichamelijke ongemakken. Hij vroeg wie belangstelling had voor de kaarten en voegde daar aan toe: In principe geldt "wie het eerst komt het eerst maalt", maar ik ben niet geheel ongevoelig voor omkoping of andere overtuigende argumenten waarom jij denkt dat je ze het meest verdiend hebt. Ik houd van verschillende soorten muziek, waaronder klassieke. En de manier waarop André Rieu en zijn orkest deze brengen, vind ik een feest om te horen, maar zeker ook om te zien. Naar mijn idee hoef je niet altijd stijf in het pak naar klassiek te luisteren. Omkoping is niet mijn stiel en daarom heb ik 'gewoon' in mijn reactie geschreven: Wat betreft André Rieu houd ik me aanbevolen. Daarmee zou ik misschien een wel heel nare tijd, die al weer ruim een jaar duurt met ziekenhuisopnames en bestralingen, kunnen afsluiten. Hij gunde mij de kaarten en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Helaas is André Rieu ziek en ging het concert niet door en wordt er gezocht naar een nieuwe datum. Nu moet ik nog een robbertje vechten met Franz dat hij dan zelf naar het spektakel gaat, want hopelijk zijn tegen die tijd de lichamelijke klachten waardoor hij niet kon, verholpen.


Ook al kan ik dan nog geen foto's uit Schiedam laten zien, ik heb wel wat anders. Ik wil jullie graag voorstellen aan een nieuwe bewoner van onze tuin.


Is het geen schatje? ;-) Als ik het goed heb is dit de rups van de gewone spikkelspanner (Ectropis crepuscularia).


Tijdens het avondeten vloog er een insect tegen het raam. Ik zat zoals wel vaker zonder bril op en zag niet direct wat het was. Toen ik de bril op had, zag ik dat het een beestje was dat ik hier niet vaak om huis zie vliegen. Ik weet het, de ramen zijn niet bepaald schoon dankzij de stevige wind van de afgelopen tijd. Maar de schorpioenvlieg (Panorpidae) is duidelijk te herkennen. En nu eens van de onderkant af gezien. :-)13 reacties

Het lijkt wel een girafferupsje!
Tes - 06 09 10 - 07:30

Grappig hoe je deze rups gefotografeerd hebt, ik vind het net een buitenaards wezentje!! Ik denk dat het een feest is om bij een concert van Andre Rieu te zijn!
Yvonne (Email) (URL) - 06 09 10 - 07:50

heerlijk genietenb hanny van de muziek van andres,
gezllig, en ja, je spannerke spant de kroon,
die kijkt "recht"in de loop van een camera:-)
whaahahahha
klaproos (Email) (URL) - 06 09 10 - 08:27

Ben je aan de rupsendressuur gegaan Hanny en nog met resultaat ook. Heb je als troost nu maar muziek van Andre opgezet, jammer maar wie weet. fijne dag nog
ada (URL) - 06 09 10 - 09:52

Hoe bijzonder dat je dat soort dieren dan weer ziet...en natuurlijk op de plaat legt. Voor Franz is het te hopen dat jij de volgende keer niet gaat. Maar jou gun ik het natuurlijk ook.

Love as Always
Di Mario
Di Mario (Email) (URL) - 06 09 10 - 10:40

Dat kaartje maakt heel wat mee. Ik ben benieuwd met wie het uiteindelijk t.z.t. naar het concert mag ... :-)
Je laat hier weer een paar mooie foto's zien vandaag. Altijd grappig om zo'n rupsje te zien dansen en leuk om zo'n schorpioenvlieg nu eens van onderen te zien. Toch jammer dat het geen mannetje is ...
Jan K. (URL) - 06 09 10 - 14:52

Hopelijk kunnen jullie tzt met z'n 2-en erheen gaan. Ik zou de kaarten ook aan een echte liefhebber gunnen. Rieu is best goed, maar ik heb er zelf niet zoveel mee, daarom zou ik het gunnen aan een echte fan.
Van jongsafaan vind ik bv Rob de Nijs fascinerend, maar ben nog nooit naar een concert van hem geweest. Op zich opmerkelijk, ben gek op muziek en ga ook vaak naar openlucht spektakels zoals Parkpop Den Haag en concerten in Ahoy van allerlei artiesten.
Je spreuk is mooi, kan me er helemaal in vinden.
Pasula (Email) (URL) - 06 09 10 - 15:50

Ik was er al bang voor toen ik vorige week hoorde dat André ziek was, ik heb direct aan jullie gedacht. Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen met de kaartjes.
Ik gun het jullie zo.
Het rupsje staat er mooi op.
En de schorpioenvlieg ook, gelukkig dat het geen mannetje is, die zien er zo dreigend uit.... hahaha reactie natuurlijk gelinkt aan die van Jan. ;-)
Jetske (URL) - 06 09 10 - 17:59

Zo klein en zo'n griezel!
Chris (Email) (URL) - 06 09 10 - 18:36

Jammer he dat het concert niet doorging.
Maar goed, een dirigent met evenwichtstoornissen lijkt me ook niet echt prettig.
Heb er zelf ook een jaar mee gelopen en das geen pretje.
Wij hebben al wel een andere datum, 16 april dus kijk er wer naar uit.
De vlieg heb je mooi op de foto gezet, goed te zien nu.
De nieuwe bewoner ziet er wel heel eng zo close.
Groetjes en prettige dinsdag
Tiny (Email) (URL) - 06 09 10 - 21:36

Die heb ik toch liever niet binnen. Alhoewel onze vliegenvanger eet hem/haar toch wel op!
Annemarie (Email) (URL) - 06 09 10 - 22:11

Dit soort bewoners is prima ....zolang ze buiten blijven !
Leuk buitenkansje die kaarten ,maar wat jammer dat het niet door kon gaan .
Henk heeft er wat DVD 's van waar hij érg van geniet .Rieu is een reuze bezielde man die , wat mij betreft , soms een klein beetje z'n doel voorbij schiet .Ik geniet graag in alle rust van muziek en heb liever niet dat iedereen mee gaat zitten zingen zoals tegenwoordig bij veel concerten gebeurd .
Rietepietz (Email) (URL) - 07 09 10 - 21:19

Wie kijkt er hier naar wie?
Knappe foto's Hanny!
Je heb een gezond tuintje!
Gr.
P-TER
P-TER (Email) (URL) - 08 09 10 - 15:57


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.