Home

Knuf

Laatste logs

Harig
Het rode gevaar
Een mooie Pinksterda…
Pluisjes
Kijkje op het wad
Dag VIJF
Dag VIER GR@#$%^&…

Bloemschikken

Uitdaging

Stadswandelingen

Mail

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Aanbevelingen





Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Rondritje | Home | Beweging 1 »

Kilometervreter

Maandag 23 Oktober 2006 om 00:00

Gisteren heb ik mijn vader teruggebracht naar zijn huis. Dat ritje met zijn auto, van het noordoosten naar het zuidwesten, was van deur tot deur 289,6 km. We vertrokken om half tien, hebben eerst nog even hier in het dorp benzine getankt en waren om 12.26 uur bij zijn huis. Lekker rustig dus op de weg. Kon lekker doorknorren.

De reis terug heb ik per trein gedaan. Omdat er problemen waren rond Arnhem, ben ik over Rotterdam gereisd. Vertrek 13.16 uur en aankomst 17.34. Zegt het voort, zegt het voort, er waren geen vertragingen op mijn route. Maar de reis heeft wel een uur langer geduurd.

Op het station Kapelle-Biezelinge waar ik opstapte, stikte het van die hele kleine vliegjes. Een smulparadijs voor lieveheersbeestjes. Bij de stempelautomaat zater er nogal wat. Zoveel verschillende soorten bij elkaar had ik nog nooit gezien.

Op het perron was liep ook een poes. Of hij/zij/het met de trein moest, weet ik niet. In ieder geval liep het beest in de voor mij verkeerde richting.

In Rotterdam moest ik een half uurtje wachten op mijn aansluiting naar Amersfoort. Ik ben om de tijd te doden naar het stationsplein gegaan. Al jaren was ik daar niet geweest. Ik keek mijn ogen uit. Een grote bouwput en veel grote gebouwen er omheen. Het ene nog groter dan het andere.



In het stationsgebouw wemelde het van de Feijenoordsupporters die zwaar teleurgesteld na het verlies van hun club weer huiswaarts gingen. Gelukkig waren er geen rellen.

In Heerenveen stond het perron ook vol supporters, maar nu van Heerenveen. Zij waren in een opperbeste stemming want hun club (ook de club van Jan) had gewonnen. Op het perron stond Annemarie mij op te wachten om mij naar huis te brengen. De belofte van zaterdag was zij niet vergeten, dus hebben wij de Mac bezocht. Wel lekker na zo'n reis, maar niet bepaald gezond.

Ik geloof dat mijn vader het wel naar zijn zin heeft gehad. Vermoeiend is het wel voor hem. Maar als wij daar gaan logeren, dan is het denk ik nog vermoeiender. Ook van ons vraagt het wel wat energie. Omdat hij zelf eigenlijk niets meer doet, moet je hem wat bezighouden en ben je beperkt in je doen en laten. Maar zo lang zijn gezondheid het nog toelaat, zullen we hem hier met open armen ontvangen.

Voorlopig heb ik wel weer genoeg gereisd. Vooral het reizen met de trein is niet bepaald mijn grootste hobby. Ik word daar zo moe van. Geef mij maar de auto!

Fijne week allemaal!


1 reactie

Wat een wereldreis, maar het is het waard :-) leuke foto-serie weer en wat fijn dat Heereveen gewonnen heeft, want anders was de sfeer minder geweest bij thuiskomst ;-)
Ach en voel je niet schuldig van 1x ongezonde MAC er zit heus wel ergens een vitamine verstopt :-)

@: Ik voel me ook niet echt schuldig hoor. Vitamientjes krijg ik genoeg binnen!
Geplaatst door: Zakina | 25 oktober 2006 om 12:33
--------------------------------------------
wat een lange reis was dat om je vader weer veilig thuis te krijgen voorlopig kan hij weer uitrusten tot een volgende keer zolang het nog kan
kan je er altijd met voldoening op terugzien
je hebt maar 1 vader dus vertoetel hem maar
liefs
gloria

@: Zal ik doen. In november zal ik hem weer zien. Maar dan daar.
Geplaatst door: gloria | 24 oktober 2006 om 14:02
-------------------------------------------
Fijn he al die stations met supporters, gelukkig viel het mee.
Maar het weekend was erg leuk zo te zien.
Ben nog een beetje stijf en veel pijn, maar denk geen blijvend letsel.

@: Gaan we voor, dat je geen blijvend letsel eraan over houdt. Want dat zou dan helemaal vervelend zijn wat die lafbekken op hun geweten hebben.
Geplaatst door: Leidse Glibber | 23 oktober 2006 om 22:14
-------------------------------------------
Ongelofelijk zeg..wat een (trein-)reis...je bent je hele dag kwijt..
Maar wel weer leuke foto's..vooral die met de poes..
Fijn dat jullie dit voor jullie vader en opa over hebben, toch nog genieten van elkaar..ondanks de afstand.
Ook een fijne week gewenst, Groetjes van Ane

@: Als je bedenkt dat dit soort afstanden in Canada of Amerike redelijk normaal zijn, dan moet ik hier niet zeuren over 600 km. Maar ik ben blij dat het niet ieder weekend hoeft te gebeuren.
Geplaatst door: anet (Leonie) 23 oktober 2006 om 22:10
-------------------------------------------
Ik reis heel graag met de trein.
Maar kortere ritten van een 60-tal kilometer doe ik wel met de auto.
Mooie foto's.
En hoe raar...al die verschillende OLH-beestjes.
Fijne dag.

@: Ik ga liever met de auto, maar soms kan het niet anders dan met de trein.
Vond het grappig die verschillende soorten beestjes bij elkaar.
Prettige dinsdag.
Geplaatst door: * Garfield * | 23 oktober 2006 om 17:39
-------------------------------------------
Wow wat een reis, je bent echt door stad en land geweest ;).
Leuke foto's! Die kat loopt wel verkeerd voor mee te reizen ja, misschien was hij net aangekomen met de trein en ging hij de stad verkennen ;).
Fijne dag nog!

@: Zo zie je nog eens wat van je eigen land. En ik vind dat we een mooi land hebben.
Ook een fijne dag!
Geplaatst door: Cynthia | 23 oktober 2006 om 12:28
-------------------------------------------
Wij wassen de auto ook altijd met de hand, hij word zo veel schoner maar een keer per jaar rond deze tijd krijgt hij een waslaag en dat gebeurd in de wasstraat. Dan kan hij volgens Kees weer veilig de winter in. hahaha.

@: Het in de was zetten voor de winter heeft Jan vorige week al gedaan. Binnenkort komen de winterbanden erom en dan zijn ze ook weer klaar voor het winterwerk. Hoop dat het echt winter gaat worden!
Geplaatst door: Natazz | 23 oktober 2006 om 11:11
-------------------------------------------
hey leuk het centraal station, ik kom daar iedere dag langs. hihi. fijn dat je vader het naar zijn zin had. ik weet hoe het is om te reizen met de treinen ik heb het zelf vaak gedaan 2005-2006. van r'dam naar friesland en dat was me een eindje. maar goed dat is ten einde. verders wens ik je een hele fijne dag vandaag.

@: Gelukkig kon ik het eerste gedeelte met de auto en terug helaas met de trein. Ben blij dat ik dat niet vaak hoef te doen.
Ook een fijne dag.
Geplaatst door: rebecca | 23 oktober 2006 om 11:01
-------------------------------------------
Ja dat reizen met de trein is vaak geen pleziertje! Zeker niet als door onverklaarbare redenen ook nog een uurtje langer er over doet!
Kan me voorstellen dat zo'n weekendje met Pa ernstig vermoeiend is voor alle betrokkenen maar het is wel fijn dat het toch op deze manier geregeld kan worden. En ook al zal Pa het niet zeggen, ik weet zeker dat hij dat zwaar waardeert van jullie!

@: Gelukkig reden alle treinen gisteren (4 stuks voor mij) op tijd, ondanks de drukte rond Rotterdam met alle supporters.
Maar na een nachtje slapen ben je die vermoeidheid wel weer kwijt. En het is fijn hem te verwennen, omdat we hem toch al niet al te vaak zien door de afstand. Hij was ook vermoeid, maar heeft het weer prima naar zijn zin gehad.
Geplaatst door: Belinda | 23 oktober 2006 om 10:37
-------------------------------------------
Leuk, zo'n hangplek voor lieveheersbeestjes ghehehe.
Ik moet altijd moeite doen om niet in slaap te vallen als we met de trein gaan.Op grote stukken dan. We hebben heel veel met de trein gereisd omdat we via Marc's werk passen kregen. 1e klas passen nog wel. Zaten we vorstelijk in zo'n mooie coupé. Dat is nou vanwege belastingzaken afgelopen. Jammer..maar goed we hebben een auto. Dat vind ik ook leuk om er in te zitten en rond te rijden ;)
Fijne dag vandaag!

@: Ik heb (tussen ons gezegd en gezwegen) gisteren ook de ogen even dicht gehad. En onze "ouwelullenkaart" is ook 1e klas. Kun je tenslotte rustig zitten, als er plaats is. Maar geef me toch maar de auto. Dan blijf ik wakker en geniet.
Geplaatst door: Emmelinda | 23 oktober 2006 om 10:10
-------------------------------------------
BBrr, wat een afstanden en ja ,met het openbaar vervoer moet je géén haast hebben zoals je ook bij mij al zag . Toevallig heb ik ook station Rotterdan nog gezien maar dat had dus weer met een "pechje "van ons op de terugweg te maken ! Het lijkt trouwens wel of álle station in Nederland op de schop gaan want het is vrijwel overal een bouwput!
liefs Riet

@: Dat prent ik mezelf ook steeds in, rustig blijven, rustig blijven. Maar ondertussen denk ik, zat ik maar in de auto.
Geplaatst door: rietepietz | 23 oktober 2006 om 9:31
-------------------------------------------
Jaaaa hallo, ik zet vrijdag nog op mijn log dat je even moet waarschuwen als je voorbij raast in Oudenbosch en jij doet dat niet eens. Nou bedankt hoor. Ik had daar wel willen staan zwaaien...
En ik kan me voorstellen dat het een hele lange rit voor je is, nog een geluk dat Annemarie een stuk meegepakt heeft.
Fijne maandag,
liefs Natazz

@: Ik wist niet hoe laat ik langs Oudenbosch zou razen, dus ik kon je geen seintje geven. Maar ik heb wel gezwaaid hoor.
Ook een fijne maandag,
liefs Hanny
Geplaatst door: Natazz | 23 oktober 2006 om 8:43
-------------------------------------------
Ehh er stonden meer Groningen supporters hoor!! Die weer terug wilden naar huis ;)
beter opletten dus voortaan!
Waar zijn de foto's van onderweg? Heb je liggen maffen? *gniffel*
Weltrusten voor straks

@: Geen foto's van onderweg. De trein reed te snel. Dat kan mijn camera niet aan.
Ook een goede nacht gewenst.
Geplaatst door: Annemarie | 23 oktober 2006 om 0:04
Hanny (Email) (URL) - 30 07 07 - 23:29


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.