Home

Knuf

Laatste logs

Harig
Het rode gevaar
Een mooie Pinksterda…
Pluisjes
Kijkje op het wad
Dag VIJF
Dag VIER GR@#$%^&…

Bloemschikken

Uitdaging

Stadswandelingen

Mail

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Aanbevelingen





Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Zo maar wat foto's | Home | Saai »

"Oud" en nieuw

Zondag 17 September 2006 om 00:00

Het "dorp" waar ik woon vind ik nu niet bepaald de meest interessante plaats qua bezienswaardigheden. Maar zo hier en daar is er toch wel wat leuks te zien. Vandaag tijdens onze fietstocht kwamen we zowel iets "ouds"  en als nieuws tegen.

In 1921 (dus nog niet zo heel oud vergeleken bij veel andere gebouwen in Nederland) kreeg architect Cees de Boer opdracht 6 woningen en een school te ontwerpen. Hij schakelde kunstenaar Theo van Doesburg in voor de kleuroplossingen. Het volgende kwam uit de bus:

De woningen werden in de primaire kleuren geschilderd, dus rood, geel en blauw.

Voor de Landbouwschool werden de secundaire kleuren gebruikt (oranje, groen en violet).

Niet iedereen was even gelukkig met de kleuren. Binnen een jaar waren de huizen weer overgeschilderd en de school kreeg in eerste instantie helemaal niet de beoogde kleuren.

Een aantal jaren geleden is na rijp beraad en in overleg met de bewoners besloten de voorgestelde kleuren weer aan te brengen. Je kunt het mooi vinden of niet, maar het heeft wel iets aparts. Toch is het niet gek dat het buurtje de Papegaaienbuurt wordt genoemd.

Dit was dus het "oude" dat we tegenkwamen. Het nieuwe is geen gebouw maar een fietsbrug.

Als je voorheen ons "dorp" binnenkwam vanaf de snelweg, dan kreeg je meteen te maken met stoplichten. Nu is de tendens om de stoplichten zoveel mogelijk af te schaffen en rotondes aan te leggen. Niets nieuws in Nederland. Wel is het zo dat fietsers op deze rotondes voorrang hebben. Het is vermakelijk om te zien hoe goed de fietsers hier richting aangeven. Maar omdat er dus vrij veel verkeer van de snelweg afkomt en het bovendien een doorgaande weg betreft naar andere plaatsen, zou zo'n rotonde toch wel wat onveilig zijn voor de tweewielers. Daarom is gekozen voor een grote fietsbrug die zich dwars over de rotonde slingert. Toch kleven er bezwaren aan deze "brug". Om de hellinghoek niet te groot te maken, is er een behoorlijk lang talud gekomen en om de lengte te halen, zijn er bochten in gemaakt. Hij wordt dan ook de Slinger genoemd. Veel ouderen hebben er wel problemen mee om bovenop te komen. En ouders hebben problemen met hun kinderen die te hard naar beneden denderen. Bovendien moet je of bij het oprijden of bij het verlaten de weg oversteken. Dat is nu ook niet bepaald veilig. Cruyff zijn uitspraak geldt dus ook hier: Elk voordeel heb zijn nadeel.

Hieronder een aantal foto's van de brug. Ze zijn niet al te  helder, want er was hier de hele dag wat sluierbewolking.




En dan nu de uitsmijter van de dag:

Petje was buiten toen wij terugkwamen van het fietsen en wilde heel graag naar binnen.

Moet je me nu echt fotograferen. Ik wil naar binnen!

Nou word ik echt boos hoor als je me niet binnen laat!

Ok dan, ik zal wel wachten, maar hier word ik wel verdrietig van.

Rond 11 uur gisteravond kwam er een sms'je van Annemarie binnen dat ze nog steeds in Leiden was. Het is daar blijkbaar erg gezellig. Ik ben benieuwd hoe laat ze thuis is. En dan te bedenken dat ze vandaag vroeg op moet, want ze wil naar Ameland foto's maken (omdat ze vorige week niet goed waren gelukt). Hoe zal die nieuwe serie eruit zien, vraag ik me af?! Schots en scheef denk ik en bewogen, omdat ze alles waarschijnlijk niet zo helder ziet en trillende handen heeft. Dus kijk allemaal maandag naar haar log. Daar zullen vast heel bijzondere foto's op staan!

Welterusten voor straks en een hele fijne zonnige zondag.


1 reactie

NL en het verkeer laat soms nog wat te wensen over.... Is petje inmiddels wel al weer binnen ;-)

Fijne maandag!

@: Petje is zeker binnen. Niet weg te slaan van Annemarie nadat die thuisgekomen was van Ameland.
Je hebt een leuke dochter, heb ik gezien op een foto van Annemarie.
Gezellige maandag!

Geplaatst door: tefre | 17 september 2006 om 23:58
--------------------------------------------
Dat mogen ze van mij hier ook wel doen; al die kleurtjes. Ik ben dol op kleuren en het kan me niet fleurig genoeg ;) Beter dan al die saaie kleuren hier op de voordeuren enzo.

Fijne avond!

@: Waarom heb je dan je vloerbedekking veranderd? Dat waren toch ook allemaal kleurtjes?

Welterusten voor straks!

Geplaatst door: Emmelinda | 17 september 2006 om 20:54
--------------------------------------------
Leuk de reactie bij mij die je achter gelaten hebt. Vandaag toevallig in leiden ook gehoord over het ontwerp van de fontijnen van Theo van Doesburg voor de stad Leiden, maar zij willen ze geloof ik niet hebben te duur of zo. Zo hoor je de naam nooit en zo hoor je deze twee keer achter elkaar vallen.

@: Inderdaad heel toevallig. Ik wist ook niet dat Van Doesburg in Leiden had gewoond, dan had ik er wel op gelet toen wij er vorige week woensdag rondliepen.

Geplaatst door: befana | 17 september 2006 om 19:31
--------------------------------------------
Ik leef nog!

Gelukkig!

Geplaatst door: Annemarie | 17 september 2006 om 18:33
--------------------------------------------
Ohh,leuk hoor,die foto's van petje en zo heerlijk herkenbaar!!Die van ons zit ook altijd zeer verontwaardigd te kijken als ze er niet in mag!Duurt nooit erg lang want ik vind haar al snel zielig en dan mag ze naar binnen!

@: Natuurlijk laat ik haar er ook snel in, want dit soort blikken kun je toch niet weerstaan. Maar even wachten kan nooit kwaad.
Fijne avond.

Geplaatst door: nieta | 17 september 2006 om 18:07
--------------------------------------------
Leuk dat u kwam buurten...ben benieuwd naar de foto's van Annemarie...het was leuk haar te ontmoet te hebben, groetjes...

@: Daar ben ik ook benieuwd naar. Maar ze is nog niet thuis (is nu 18.13 uur). Ik zal wel moeten wachten tot na 8 uur denk ik.
Fijne zondag, Hanny

Geplaatst door: loontjuh | 17 september 2006 om 17:22
--------------------------------------------
Ingewikkelde brug hoor.
En ja ben benieuwd hoe het Annemarie vandaag vergaan is op Ameland, petje af hoor om toch nog te gaan.
Het was gisteren enorm gezellig en zijn nog lang blijven napraten met Annemarie op het terras.
Enne,.....willen we toch even zeggen, jullie mogen blij zijn met zo'n lieve, eerlijke en open dochter waren we het allemaal over eens.
Moet ze nu natuurlijk niet gelijk nast haar schoenen gaan lopen he.

@: Je moet toch wat om op te vallen als "dorp" zijnde! Dan laat je een aparte fietsbrug ontwerpen, die je dan laat uitvoeren door een aannemer die blijkbaar zijn werk niet zo goed heeft gedaan, want het was een hele klus om hem passend te krijgen. Daar hebben alle "ouwe mannetjes" van staan smullen.
Annemarie was vanmorgen wel enorm duf. Kon wel uitbrengen dat ze het zeer naar haar zin had gehad.
Dank je wel voor het compliment. Daar zijn Jan en ik ook blij mee. Want je maakt tegenwoordig wel eens anders mee.
Fijne zondag!

Geplaatst door: Leidse Glibber | 17 september 2006 om 16:40
--------------------------------------------
Het lijkt me dat het wel zal meevallen met die scheve foto's van Annemarie. Ik heb gisteren tot 23.00 uur met haar zitten praten in het Praethuys en ben toen naar huis gegaan. Maar op dat moment waren er nog absoluut geen 'uitputtingsverschijnselen', zoals trillende handen merkbaar! Ze is een beetje als Petje: een echte praatpoes!

@: Maar om 23.00 uur moest ze nog een tijdje rijden. Ze was pas om 01.30 uur thuis. Toen nog een logje plaatsen. Dus hoe laat ze uiteindelijk is gaan slapen, geen idee, want moeders sliep. In ieder geval was ze vanmorgen niet helemaal fris bij het opstaan. Ik hoop voor haar dat op de boot alle dufheid eruit waait.
Nou ja, zolang ze maar een praatpoes blijft, dan vind ik het wel goed (voor zover ik iets te vinden heb).
Fijne zondag!

Geplaatst door: Tagrijn | 17 september 2006 om 15:17
--------------------------------------------
Ik ben altijd wel voor kleur en vind het mooi dat het een en ander in ere is hersteld!

Het schijnt erg gezellig te zijn geweest in Leiden hahahahaha ben benieuwd of Annemarie nog zin had in Ameland!

En Petje was duidelijk teleurgesteld ;-)

@: Kleurtjes vind ik altijd wel leuk. Kan me daarom niet voorstellen dat er in het verleden zo moeilijk is gedaan door sommige bewoners. Maar iedereen moet natuurlijk wel meedoen.
Volgens mij, voor zover een duffe Annemarie tenminste vertelde, was het erg gezellig geweest. Zo gezellig dat ze pas om half twee thuis was (heb ik niets van gemerkt, ontaarde moeder nietwaar!). En vanmorgen om half acht stond ze alweer in onze slaapkamer om ons wakker te maken (moe moest brood smeren, want daar had zij geen kracht voor). Ik heb haar lucifers meegegeven om de ogen open te houden. Ben benieuwd hoe haar foto's eruit zien. Een beetje wazig, ben ik bang. Maar ja dan heeft ze weer een reden om nog een keer naar Ameland te gaan!
En Petje moet niet zo zielig doen. Die wordt door mij altijd keurig binnen gelaten, alleen op de tijd die mij schikt (je moet toch je gezag laten gelden toch?!).
Fijne zondag

Geplaatst door: Belinda | 17 september 2006 om 14:27
--------------------------------------------
Het ff geleden maar ik ben er weer :) Die kleurtjes is wel typisch voor de buurt dan. Persoonlijk zou ik het niet zo geweldig vinden. Haha Petje kan goed boos kijken en zielig tegelijk! Geef haar maar een dikke knuffel. Ben benieuwd naar de nieuwe foto's van Annemerie hehe :P Nog een fijne zondag!
xxx Catje en Micky en de Poezels!

@: Ik vind het wel wat hebben die kleurtjes. Zeker als het hele buurtje meedoet.
Als ik Petje zie, zal ik haar knuffelen. Madam ligt ergens tussen de struiken verborgen.
Ook ik ben benieuwd naar de foto's van Annemarie. Zie ik vanavond.
Een gezellige zondag!

Geplaatst door: CoolC@t | 17 september 2006 om 13:02
--------------------------------------------
en Petje lijkt op Ness :)

@: Had ik al gezien op je log. Ongeveer net zo'n petje op de kop. En ik neem aan net zo lief!!
Groetjes

Geplaatst door: quidam | 17 september 2006 om 11:20
--------------------------------------------
Ik vind die kleurtejs er wel leuk uitzien. Toevallig kwamen wij gisteren langs het huis van Theo van Doesburg, jaja die woonde ook in Leiden Glibber of Tagrijn heeft er een foto van gemaakt. Een kunstwerk van hem ligt voor zijn voordeur van toen....Het was heeeel gezellig gisteren in Leiden, en nu zit Annemarie alweer op Ameland (de avonturier).

@: Wat de kleurtjes betreft, ben ik het met je eens. Is wel gezellig. Jammer, maar toen wij woensdag in Leiden waren, heb ik het huis van Van Doesburg gemist. Volgende keer beter.
Vanmorgen vroeg heb ik al een stukje van het verhaal van Annemarie gehoord (ongelooflijk duf was ze *grinnik*). Had ongeveer luciferstokjes nodig om haar ogen open te houden. Ben benieuwd naar haar foto's van Leiden en Ameland vanavond.
Fijne zondag!

Geplaatst door: quidam | 17 september 2006 om 11:20
--------------------------------------------
Ik zou wel in die papegaaien buurt willen wonen, gaaf die gekleurde huisjes. hahaha. Echt iets voor mij.

En die brug is echt groot. En dat hoedje bovenop is dat voor de regen. hahaha.

Arme poes, ik vind het echt een heel zielig beestje. Ik hoor het haar miauwen. Het is net Taz van ons, die kan dat ook zo.

En met Annemarie heb ik geen medelijden hoor, die red het allemaal wel. hahaha.

Fijne zondag
liefs Natazz

@: Ik zou ook geen hekel hebben aan die kleurtjes. Daar hou ik ook wel van.
Onder dat hoedje van die fietsbrug is een plateau gemaakt waar je kunt rusten, "genieten" van het uitzicht etc. Er zijn al stemmen opgegaan om daar een ijskar, een friettent of een leugenbank neer te zetten. En dan sta je daar inderdaad droog (als het niet te hard waait natuurlijk).
Nou Petje is niet zielig, dat denkt ze alleen maar. En mauwen doet ze altijd, meteen als ik 's morgens van bed kom al.
En met Annemarie heb ik absoluut geen medelijden. Ze doet het zichzelf aan. Daar wordt ze groot van! *grinnik*
Fijne zondag,
liefs Hanny

Geplaatst door: Natazz | 17 september 2006 om 9:46
--------------------------------------------
Die fietsbrug ziet er leuk uit, maar het werkt dus niet zoals het zou moeten werken... jammer!! Maar leuk om naar te kijken ;-)

Hhahah die Petje... ja frustrerend als je eerst op de foto moet eer je binnen mag. En op die ene foto hoor ik hem gewoon commentaar geven.

@: Dat het hier en daar niet werkt met die fietsbrug, komt denk ik voornamelijke omdat het probleem van sommigen "tussen de oren" zit.
En Petje kan ontzettend zielig doen. En commentaar heeft ze altijd en nergens op. Het is een echte praatpoes.
Fijne zondag

Geplaatst door: zakina | 17 september 2006 om 9:13
Hanny (Email) (URL) - 01 04 07 - 22:34


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.